Tighadouini helpt NAC aan eerste zege van 2015

NAC Breda heeft in de strijd tegen degradatie een cruciale overwinning geboekt op SC Cambuur: 2-1. Het is de eerste zege van 2015 en sinds de entree van trainer Robert Maaskant.

Na een reeks van acht duels zonder overwinning en vijf thuiswedstrijden zonder doelpunt, stond NAC het water aan de lippen. Toch konden de Bredanaars het duel met Cambuur met een klein beetje vertrouwen tegemoetzien, want de club uit Leeuwarden was op 6 december de laatste die door NAC verslagen werd (0-1).

NAC speelde iets aanvallender dan de afgelopen weken en kreeg in de achtste minuut een flinke kans via Mats Seuntjens, die voorlangs schoot. Tien minuten voor rust kwam de thuisclub weer dicht bij een doelpunt, maar het schot van Joeri de Kamps werd door doelman Leonard Nienhuis tot corner verwerkt. De grootste kans van de eerste helft was op slag van rust echter voor Cambuur, dat op de paal kopte via Bartholomew Ogbeche.

In de 63ste minuut kwam NAC dan toch verdiend op voorsprong. Adnane Tighadouini (op de foto met Lucas Bijker) vuurde raak op aangeven van Demy de Zeeuw. Negen minuten later kwamen de gastheren weer goed weg, want Kenny van der Weg maakte na een Friese corner bijna een eigen doelpunt; hij zag de bal tot zijn grote opluchting op de paal belanden.

Cambuur ging de slotfase va banque spelen en NAC wankelde, maar viel niet om. Sterker nog: drie minuten voor het einde velde Tighadouini het vonnis over zijn oude club door de 2-0 te maken. Die treffer bleek van doorslaggevend belang, want Cambuur kwam in de extra tijd via Ogbeche (zijn elfde goal van dit seizoen) nog terug tot 2-1.

Door de eerste thuisoverwinning sinds 31 augustus slaat nummer zeventien NAC een gat van zes punten met hekkensluiter FC Dordrecht, dat zondag op bezoek gaat bij PSV. Cambuur zakt naar plek elf.