Tiental Wolfsburg onderuit, Köln klopt Leverkusen

VfL Wolfsburg bleek met een man minder niet opgewassen tegen FSV Mainz 05. 1. FC Köln heeft in de Bundesliga een verrassende uitzege geboekt op Bayer Leverkusen.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 2-0
Voor aanvang van het duel had Wolfsburg, waar Bas Dost op de bank zat, een achterstand van vijf punten op nummer twee Borussia Dortmund. Die Wölfe moesten dus winnen om de bovenste plaatsen in zicht te houden. Maar dat werd al vroeg in de wedstrijd een lastig verhaal. Julian Draxler ontving na een kwartier namelijk al een rode kaart, vanwege gevaarlijk spel. Tijdens een duel om de bal sprong hij te hoog en kwam met zijn voet in het gezicht van zijn tegenstander.

Het numerieke overwicht van Mainz resulteerde na 32 minuten in een voorsprong, door een treffer van de Argentijnse aanvaller Pablo de Blasis. Een kwartier voor tijd vergrootte middenvelder Yunus Malli de marge naar twee en gooide daarmee het duel in het slot. Wolfsburg verliest daardoor voor de tweede keer op rij deze week een uitwedstrijd met 2-0. PSV was dinsdagavond in de Champions League in eigen huis met diezelfde cijfers te sterk voor Dost en consorten.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 1-2
Bayer Leverkusen werd met nog twintig minuten te spelen op een tweede tegentreffer getrakteerd. Het was Dominic Maroh die de beslissende goal voor zijn rekening nam. De verdediger had zijn ploeg eerder in de wedstrijd ook al aan de leiding gebracht door in de zeventiende minuut uit een vrije trap van dichtbij het openingsdoelpunt binnen te tikken.

De thuisploeg kwam terug na de vroege domper dankzij Javier Hernández. De Mexicaan kwam voor zijn man waardoor hij uit een voorzet van Admir Mehmedi eenvoudig de gelijkmaker voorbij doelman Timo Horn kopte. Het was Kyriakos Papadopoulos die zijn ploeg dupeerde door rood te krijgen voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De bezoekers uit Köln wisten wel raad met de man meer en keerden dankzij Maroh met een zege huiswaarts.

Borussia Mönchengladbach - FC Ingolstadt 04 0-0
FC Ingolstadt 04 heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen verzuimden in eigen huis tegen de promovendus voor de zevende keer op rij te winnen in de Bundesliga. Er vielen geen doelpunten te bewonderen in het stadion van de subtopper. Wel kreeg Gladbach nog een domper te verwerken door een rode kaart voor Granit Xhaka, die na twee gele kaarten moest vertrekken.