Tiental Udinese houdt Roma met Stekelenburg op remise

AS Roma heeft na drie winstpartijen op rij in de Serie A weer eens punten laten liggen. In eigen huis bleef het tegen Udinese, dat de wedstrijd uitspeelde met tien man, steken op een gelijkspel: 1-1.

Hoewel AS Roma-goalie Maarten Stekelenburg al na drie minuten aan het werk werd gezet na een schot van Antonio di Natale, was de grootste kans voor AS Roma. Spelmaker Francesco Totti nam een vrije trap snel naar de vrijstaande Alessandro Florenzi, maar oog in oog met Zeljko Brzic miste hij.

Na twintig minuten kwam Roma alsnog op voorsprong. Erik Lamela was attent nadat Brkic de inzet van Florenzi nog tegen de lat tikte. Dusan Basta en Daniele de Rossi kregen nog mogelijkheden de score te verdubbelen.

De tweede helft veranderde het spelbeeld. Clubicoon Totti werd na een kwartier gewisseld voor de in eerste instantie gepasseerde Daniel Osvaldo en dat bleek het keerpunt in de wedstrijd. Sterker nog, een minuut erna maakte Luis Muriel (op de foto met Lamela) gelijk: hij schoot de bal vanaf links door de benen van Stekelenburg.

Dat Udinese na 73 minuten met tien man kwam te staan door een onbesuisde tackle van Thomas Hertaux, deerde de thuisploeg niet. Roma was geen schim van de ploeg uit de eerste helft, maar hield wel stand. Roma komt op 44 punten, Udinese op 41. De clubs bezetten de zevende en negende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.