Tiental Groningen zet stap richting play-offs tegen ADO

FC Groningen heeft met het oog op deelname aan de play-offs een belangrijke stap gezet. In het hoge noorden werd ADO Den Haag, een van de andere ploegen die meedingt naar een plek bij de topacht, met moeite verslagen: 2-1. De laatste 25 minuten hield Groningen stand met tien man door een rode kaart voor Virgil van Dijk.

Tiental Groningen zet stap richting play-offs tegen ADO

In de eerste helft leek er niets aan de hand voor Groningen. Nadat David Texeira en Genéro Zeefuik hun kansen niet benutten, was het diezelfde Zeefuik die de formatie van trainer Robert Maaskant op voorsprong zette. Hij kopte een afgemeten voorzet van Andraz Kirm binnen in de 38ste minuut.

Nog voor de onderbreking werd het 2-0. Opnieuw was Kirm de aangever. Op identieke wijze vond hij dit keer vanaf de rechterflank het hoofd van Texeira. Ook hij kopte (fraai) raak: 2-0.

Na rust liet Groningen de uitploeg, bij wie trainer Maurice Steijn vanwege een schorsing vanaf de tribune toekeek, weer in de wedstrijd komen. Na 64 minuten was Van Dijk te laat met een sliding en kreeg hij voor de charge op de benen van Dico Koppers een directe rode kaart van scheidsrechter Tom van Sichem.

Waar invaller Charlton Vicento eerst nog vergat zelf op doel te schieten, kwam de aansluitingstreffer er toch. Na een knap overstapje van Vicento kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Kevin Jansen terecht. Hij plaatste de bal knap in de verre hoek. Ondanks aandringen van ADO bleef het daarbij in de Euroborg. De Hagenaars eindigden het duel zelfs ook nog met tien man omdat Jansen zijn tweede gele kaart kreeg.

Door de zege komt Groningen op gelijke hoogte met nummer zeven SC Heerenveen, dat vrijdag een punt haalde tegen Ajax. Beide ploegen hebben 42 punten, al is het doelsaldo van de Friezen wat beter. NEC kan nog roet in het eten van de Groningers gooien, maar de Nijmegenaren moeten een achterstand van vijf punten zien goed te maken. ADO Den Haag is door Groningen op zes punten gezet en lijkt kansloos voor deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket.

Groningen wint bovendien voor het eerst sinds september 2010 weer eens vier Eredivisieduels op rij. Hoe anders is het bij ADO, die ploeg verloor met vandaag meegerekend voor de vijfde keer op rij. Dat was tevens de vierhonderdste nederlaag in de Eredivisie-historie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen