ADO Den Haag enige club zonder clean sheet in 2013

In de aanloop naar de 31ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan FC Groningen en ADO Den Haag tegenover elkaar in de Euroborg.

ADO Den Haag enige club zonder clean sheet in 2013

FC GRONINGEN - ADO DEN HAAG

FC Groningen won voor het eerst onder leiding van trainer Robert Maaskant drie competitieduels op rij. De Groningers hadden eerder zo'n reeks in de periode september-oktober 2011.

FC Groningen won voor het laatst in september 2010 vier duels op rij in de Eredivisie.

ADO Den Haag verloor voor het eerst dit seizoen vier duels op rij. Vorig seizoen verloren de Hagenaars alle wedstrijden in de laatste vijf speelronden.

ADO speelde, samen met Roda JC Kerkrade, het vaakst gelijk in de Eredivisie dit seizoen. Twaalf keer eindigde een duel van de Hagenaars in een remise.

FC Groningen heeft de meeste moeite om doelpogingen om te zetten in treffers. De ploeg ondernam 328 doelpogingen en trof 32 keer doel (9,76 procent).

ADO kreeg de meeste doelpogingen te verwerken. Al 410 keer (13,67 gemiddeld per wedstrijd) werd het Haagse doel bestookt.

Mocht FC Groningen winnen dan lijdt ADO zijn vierhonderdste nederlaag in de Eredivisie.

Van de achttien eerdere ontmoetingen tussen FC Groningen en ADO in Groningen werd slechts één keer gelijkgespeeld. De thuisploeg won dertien keer, de bezoekers vier keer.

De laatste keer dat de Hagenaars met de zege aan de haal gingen uit bij FC Groningen was op 26 november 2006 (2-5). De vier ontmoetingen daarna leverden allen winst voor de thuisploeg op.

In de laatste veertien thuiswedstrijden tegen ADO scoorde FC Groningen telkens minimaal één keer.

ADO is gerekend over de laatste vier duels de slechtst presterende ploeg van de Eredivisie: géén punten, doelsaldo 1-12.

ADO is de enige ploeg die nog niet de nul wist te houden na de winterstop.

ADO won zijn laatste uitwedstrijd op 23 november (NAC Breda 0-3). Inmiddels wacht de ploeg alweer acht wedstrijden op een uitzege (V5, G3).

ADO incasseerde minimaal één treffer in zijn laatste twaalf wedstrijden.

ADO-clubtopscorer Mike van Duinen (negen goals) maakte vier van de laatste vijf ADO-goals.

Leando Bacuna scoorde drie duels op rij voor de Groningers , alle drie vanuit een strafschop. Dit seizoen scoorde alleen Danny Holla namens ADO drie duels op rij vanuit een penalty. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's