Tiental FC Twente ontsnapt in krankzinnig slot

FC Twente heeft in de extra tijd met tien man een achterstand tegen Willem II ongedaan gemaakt: 3-2.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Twente, dat al in de dertiende minuut op voorsprong kwam. Youness Mokhtar schoot op aangeven van Kamohelo Mokotjo de bal in de verre hoek: 1-0.

De thuisploeg controleerde vervolgens de wedstrijd, maar door een fraai doelpunt van Ali Messaoud kwam Willem II na een half uur vanuit het niets op gelijke hoogte. De spelmaker van de Tilburgers schoot de bal met gevoel in de bovenhoek en liet doelman Sonny Stevens kansloos.

Na rust kreeg Mokhtar tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid FC Twente weer aan de leiding te brengen, maar zelfs voor open doel presteerde de buitenspeler het in de 51ste minuut de bal naast te schieten.

Ommekeer
Het gepromoveerde Willem II bleef daardoor in de wedstrijd en kwam achttien minuten voor tijd zelfs op voorsprong. Robbie Haemhouts stond aan het einde van een mooie aanval van de bezoekers en de 31-jarige Belg rondde koelbloedig af: 1-2. Toen invaller Renato Tapia in de slotfase ook nog de rode kaart kreeg van scheidsrechter Jochem Kamphuis vanwege een overtreding op Samuel Armenteros, leek het duel gespeeld.

Het Enschedese tiental toonde echter veerkracht en zorgde in de extra tijd toch nog voor de ommekeer. Op aangeven van Jesús Corona zorgde Andreas Bjelland, die naar voren was gestuurd als stormram, voor de gelijkmaker. De Deense verdediger miste vervolgens een grote kans om de Tukkers naar de overwinning te schieten, maar in de vierde en laatste minuut van de blessuretijd zorgde invaller Torgeir Børven alsnog voor de verlossende 3-2.

FC Twente sluit dankzij de bizarre overwinning het kalenderjaar af op de vijfde plaats in de Eredivisie. Willem II staat twaalfde.