Schreuder grapt over goal Ziyech en hekelt Ebecilio

Reacties

Hoewel Alfred Schreuder het na afloop ook over de 4-2 bekerzege bij De Graafschap en de uitvoering daarvan had, zullen ook twee andere situaties de trainer van Twente zorgen baren. In het bekerduel ontbrak Kyle Ebecilio vanwege disciplinaire redenen, terwijl doelman Sonny Stevens niet vrijuit ging bij het openingsdoelpunt.

Schreuder grapt over goal Ziyech en hekelt Ebecilio

Voor de wedstrijd wilde Schreuder maar weinig toelaten over het behalve in de basis, het ook op de reservebank, ontbreken van Ebecilio. 'Hij zou niet in de basis starten en zijn reactie daarop vond ik niet professioneel', zo legde Schreuder op de clubwebsite kort uit.

In zijn analyse na afloop bij FOX Sports liet Schreuder bovendien weten dat de 1-0 in zijn ogen een keepersfout was. Stevens kreeg afgelopen weekend bij PSV (2-0 nederlaag) voor het eerst de voorkeur boven Nick Marsman, die vanwege aanhoudende cruciale fouten geslachtofferd werd. 'Als je komt, moet je die bal hebben. En hij riep los, dus dan moet hij die bal zeker hebben', zo omschreef Schreuder de eerste goal van de Doetinchemmers.

Het hoogtepunt van de avond was overigens moeilijk te bepalen. Hakim Ziyech maakte met een goal vanuit de middencirkel een weergaloze goal, maar kende met Jesús Corona een uitdager. De Mexicaan trof doel met een halve omhaal. Schreuder reageerde gevat op de vraag welke goal hij mooier vond. 'Ik kan me nog wel herinneren dat ik dat zelfs wel eens heb gedaan', haalde hij, met enig gevoel voor understatement (zie filmpje), de goal van Ziyech aan. 'Scoren van de middenlijn is niet zo moeilijk, dus dan ga ik toch voor de omhaal', vertelde hij al lachend.

'Ik denk dat we blij mogen zijn met de overwinning op De Graafschap, die uiteindelijk ook wel verdiend is. De Graafschap kreeg nog een grote kans op de 2-0 en dan hadden we hier waarschijnlijk met een ander gevoel gezeten. In de tweede helft hebben we het professioneel uitgespeeld, alleen ben ik niet tevreden over de laatste tien minuten hoe we het uitspelen. We hebben gedaan wat we moesten en dat is winnen', zo besloot Schreuder zijn relaas.

Overigens toont onderstaand filmpje dat Schreuder met recht mag grappen over het maken van fraaie goals:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.