Tiener krijgt stadionverbod na bekogelen Barça-spelers

Reacties

Het veelbesproken flesjesincident bij het Primera División-duel tussen Valencia en Barcelona heeft vrijdag een vervolg gekregen. De zeventienjarige supporter die de Barcelona-spelers bekogelde na de winnende goal van de Catalanen mag de komende zes maanden niet in Estadio Mestalla komen en moet een boete van zo'n drieduizend euro betalen.

Tiener krijgt stadionverbod na bekogelen Barça-spelers

Dat heeft de anti-geweldcommissie van de Spaanse voetbalbond besloten. De jonge fan betuigde eerder al spijt voor zijn misdragingen op 22 oktober. Messi maakte uit een strafschop de beslissende 2-3 in de 94ste minuut en de bezoekers vierden het doelpunt op enkele meters van de fanatieke Valencia-aanhang. Nadat er een fles naar de groep Barça-spelers werd gegooid, stortte onder anderen Luis Suárez ter aarde.

Na het incident kwam het tot een botsing tussen Barcelona en La Liga-voorzitter Javier Tebas. Laatstgenoemde beschuldigde het team van coach Luis Enrique van provocerend gedrag. Onder anderen Valencia-aanvoerder Dani Parejo sloot zich bij de woorden van Tebas aan. Barcelona reageerde met een statement waarin het afstand nam van Tebas en het vertrouwen in hem opzegde.

De rel kreeg een pijnlijk vervolg toen Tebas afgelopen maandag een Fair Play-prijs kreeg bij een awardavond. Barcelona boycotte de show en stelde dat de bestuurder geen recht had op de award. Eerder had de topclub bij het internationaal sporttribunaal CAS al aangedrongen op maatregelen tegen Tebas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.