Barcelona stapt naar het CAS wegens 'flesjesgate'

Reacties

Barcelona wil dat het internationaal sporttribunaal CAS maatregelen neemt tegen Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse profliga LFP. Ook het competitiecomité krijgt ervan langs naar aanleiding van uitspraken over de 'flesjesgate'.

Barcelona stapt naar het CAS wegens 'flesjesgate'

De Catalaanse club heeft het vertrouwen in Tebas opgezegd. 'Zijn uitspraken zijn ongepast voor een sportbestuurder. De club legt de zaak bij het CAS, zodat zij kunnen beoordelen of er maatregelen moeten worden genomen', reageert voorzitter Josep Maria Bartomeu op de clubsite van Barcelona.

De Catalanen triomfeerden zaterdagmiddag bij het scheiden van de markt in Mestalla. Een benutte strafschop van Lionel Messi deed de thuisploeg de das om. Bij het vieren van de 2-3 vond een Valencia-fan het nodig een plastic flesje te gooien richting de juichende Catalanen, waarop Neymar en Luis Suárez ter aarde stortten.

Tebas bagatelliseerde het incident na afloop en vond dat het kwalijk dat Barcelona het doelpunt uitgebreid vierde voor de fans van Valencia. 'Het ergste wat er is gebeurd, is het gooien van een flesje', zei Tebas tegen ESPN. 'Het gedrag van de spelers was niet iets dat ik wil zien. Neymar had het publiek niet moeten uitlokken.'

Het verbaasde Barcelona dat de schuld ook door de Spaanse voetbalbond RFEF niet volledig werd neergelegd bij Valencia. 'De Spaanse bond moet gewoon kijken naar de feiten en de bestaande regels toepassen in plaats van zaken te interpreteren. Barcelona gaat ervan uit dat de bond voortaan na elk doelpunt het juichen van teams beoordeelt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.