Tien beelden: Oranje begint WK-voorbereiding met remise

Nederland speelde zaterdagavond in Amsterdam met 1-1 gelijk tegen Ecuador. De eerste oefeninterland in de voorbereiding op het WK in tien beelden.

De basiself van Oranje van rechts naar links: Van Persie, Cillessen, Martins Indi, Blind, Janmaat, De Vrij, Kongolo, Veltman, Clasie, Wijnaldum en Depay.
Terence Kongolo maakt zijn debuut in Oranje. De Feyenoorder, hier in de clinch met Antonio Valencia, beleeft een lastige avond en wordt in de rust vervangen door Patrick van Aanholt.
Al in de negende minuut gaat het fout. Joël Veltman glijdt weg en kan daardoor de 0-1 van Jefferson Montero niet voorkomen.
Daley Blind houdt met moeite stand op het middenveld. Hier wordt hij dwarsgezeten door Segundo Castillo (links) en Antonio Valencia.
Daryl Janmaat verbijt de pijn na een flinke tik op zijn enkel.
In de 37ste minuut komt Oranje langszij via een wonderschoon doelpunt van Robin van Persie, die de bal uit de lucht plukt en in één keer in het Ecuadoriaanse doel ramt.
Architect van de goal is Jordy Clasie met een prachtige pass. De kleine middenvelder wordt dan ook bedankt door zijn ploeggenoten.
In de tweede helft krijgt Oranje nog een paar mogelijkheden om het duel in een overwinning om te zetten. Memphis Depay, een zeldzaam lichtpuntje aan Nederlandse zijde, baalt na een misser.
Tien minuten voor het einde zit Van Persie's wedstrijd erop. Klaas-Jan Huntelaar komt de spits van Manchester United, die bijna helemaal weer de oude is, aflossen.
Vanwege de wissel van Van Persie krijgt de interland voor Stefan de Vrij een bijzonder einde. De verdediger, die eerder dit seizoen het aanvoerdersschap bij Feyenoord moest afstaan, krijgt de band om.