Tete: 'Van Jupiler naar Europa League zou mooi zijn'

Reacties

Kenny Tete (19) kijkt zeer tevreden terug op zijn basisdebuut voor Ajax. De verdediger mocht bij afwezigheid van de geblesseerde Ricardo van Rhijn zondag opdraven tegen FC Twente, dat met 4-2 werd verslagen.

Tete: 'Van Jupiler naar Europa League zou mooi zijn'

Op 5 februari mocht Tete als invaller al zijn debuut in de hoofdmacht maken in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen AZ. Zondag stond hij voor het eerst in de basis.

'Zo'n moment beleef je vooral alleen', kijkt hij terug op de clubwebsite. 'Dan bedenk je hoe mooi het is om als jonge jongen, en überhaupt, in zo'n stadion te mogen spelen. Dit was heel anders dan in die chaotische wedstrijd tegen AZ. Dit voelt daarom meer als een echt debuut. Ik speel hier nu al tien jaar, dus een mooiere beloning is er niet. De trainers zeiden vroeger al: "Over tien jaar moet je daar staan".'

Teleurstelling
Een streep door de rekening was de vroege openingsgoal van Jesús Corona. De aanvaller won een luchtduel van Tete en kopte raak. 'Mijn timing had beter gemoeten', erkent de jonge verdediger. 'Ik had in ieder geval moeten zorgen dat mijn tegenstander niet kon koppen. Ik denk dat ik uiteindelijk goed met deze teleurstelling ben omgegaan.'

Mogelijk komt Tete (op de foto samen met Niklas Moisander achter Twente-middenvelder Renato Tapia) donderdag opnieuw in actie voor Ajax. Dan is Legia Warschau op bezoek in De Arena in de eerste knock-outfase van de Europa League. 'Van de Jupiler League naar de Europa League, dat zou mooi zijn', besluit Tete, die vorige week maandag nog met de beloftenploeg met 2-1 van Achilles '29 won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.