VI Live: Juve verslikt zich, Atlético lijdt in Vigo

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

22.50 uur: EINDSTAND CELTA DE VIGO - ATLÉTICO MADRID 2-0
Daar is het laatste fluitsignaal! Celta de Vigo deelt Atlético Madrid een gevoelige tik uit in de Spaanse titelstrijd: 2-0.

22.36 uur: EINDSTAND CESENA – JUVENTUS 2-2
Koploper Juventus laat verrassend twee punten liggen tegen nummer voorlaatst Cesena, dat door een gemiste strafschop van Arturo Vidal een punt als verdiende beloning krijgt.

22:27 uur: ATLÉTICO OP ACHTERSTAND IN VIGO
Twintig minuten voor tijd staat Atlético Madrid met 2-0 achter tegen Celta de Vigo. Nolito maakte eerder in de tweede helft al de 1-0 uit een penaly, nu knalt Fabián Orellana diagonaal raak: 2-0.

21.47 uur: RUSTSTAND CELTA DE VIGO - ATLÉTICO MADRID 0-0

21.32 uur: RUSTSTAND CESENA – JUVENTUS 1-2
Álvaro Morata en Claudio Marchisio stellen orde op zaken namens Juventus na een verrassende start van Cesena.

21.00 uur: AFTRAP CELTA DE VIGO - ATLÉTICO MADRID

20.45 uur: AFTRAP CESENA - JUVENTUS

LANDGENOTEN: Ola John heeft zondag zijn bijdrage geleverd aan het succes van Benfica tegen Vitória Setúbal. De aanvaller, die in de 74ste minuut naar de kant werd gehaald, tekende voor de assist voor de 2-0. Lima profiteerde kort voor rust van het voorwerk van de Nederlander. Door de zege heeft Benfica weer een voorsprong van vier punten op nummer twee FC Porto.

15.18 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - FC DORDRECHT 2-0
FC Utrecht gaat met een riante voorsprong de rust in dankzij aanvaller Sébastien Haller! De Franse spits van FC Utrecht maakte vlak voor de rust zijn tweede doelpunt van de middag tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

15.17 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - GO AHEAD EAGLES 0-1
PEC Zwolle kan bij een overwinning de derde plaats overnemen van Feyenoord, maar halverwege kijkt PEC in de IJsselderby tegen een achterstand aan. Jeffrey Rijsdijk zorgt voor de voorsprong van Go Ahead Eagles.

15.16 uur: RUSTSTAND SPARTA ROTTERDAM - JONG PSV 0-1

15.10 uur: GOAL FC UTRECHT
En weer is daar Sébastien Haller! De Franse spits van FC Utrecht maakt zijn tweede van de middag en zet daarmee de marge op twee tegen FC Dordrecht.

14.58 uur: GOAL BACUNA
Leandro Bacuna opent na ruim een uur de score tegen Leicester City. De middenvelder van Aston Villa krult de bal fraai in de lange hoek, waardoor een plaats bij de laatste acht in het FA Cup-toernooi lonkt voor The Villans.

14.53 uur: RIJSDIJK SCOORT
Go Ahead Eagles komt op voorsprong in de IJsselderby. Jeffrey Rijsdijk schiet raak na goed werk van Deniz Türüç: 0-1.

14.47 uur: GOAL FC UTRECHT
Na een voorzichtige openingsfase is de ban gebroken in Utrecht. Op aangeven van de Franse aanvaller Edouard Duplan opent zijn landgenoot Sébastien Haller de score tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

14.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT – FC DORDRECHT
We zijn begonnen in de Domstad. Hieronder de opstellingen van beide ploegen.
FC Utrecht: Ruiter, Kum, Markiet, Letschert, Hardeveld, Janssen, Ayoub, Diemers, Duplan, Haller, Oar.
FC  Dordrecht: Kurto, Fortes, Lima, Peersman, Gosens, Steenvoorden, Ojo, Van Haaren, Van Overeem, Biekman, Lewis.

14.30 uur: AFTRAP SPARTA ROTTERDAM – JONG PSV

14.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – GO AHEAD EAGLES
Trent Sainsbury keert zondag tijdens de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles terug in de basisploeg van PEC Zwolle. De verdediger won de Azië Cup met Australië en speelde daardoor in 2015 nog niet namens PEC.

De opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum; Brama, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas; Nijland.
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Duits, Rijsdijk; Türüç, Plet, Verhoek.

14.23 uur: EINDSTAND AC MILAN – EMPOLI 1-1
AC Milan heeft opnieuw dure punten verloren in de strijd om Europees voetbal. Met Nigel de Jong terug in de basis kwam de ploeg van trainer Filippo Inzaghi niet verder dan een gelijkspel tegen Empoli.

14.22 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - SC HEERENVEEN 2-1
SC Cambuur houdt stand tegen SC Heerenveen en sleept een 2-1 zege uit het vuur. De eerste overwinning van de ploeg uit Leeuwarden in 2015 is een feit, nota bene in de Friese derby.

13.55 uur: VEERMAN DIRECT GEVAARLIJK
Zijn eerste balcontact is bijna raak. Op aangeven van Luciano Slagveer schiet invaller Henk Veerman rakelings naast.

13.54 uur: LARSSON GEBLESSEERD NAAR DE KANT
Sam Larsson moet de Friese derby voortijdig staken. De aanvaller van SC Heerenveen gaat naar de kant met een spierblessure. Henk Veerman, vorige week nog trefzeker tegen PEC Zwolle, komt in de ploeg voor de Zweed.

13.53 uur: EINDSTAND VALENCIA - GETAFE 1-0
Valencia pakt in eigen huis tegen Getafe drie punten dankzij doelpuntenmaker Álvaro Negredo. De Spaanse spits bepaalde vanaf elf meter de eindstand in Mestalla.

13.31 uur: LODEWEGES GRIJPT IN
SC Heerenveen staat achter met 2-1 tegen streekgenoot SC Cambuur, voor trainer Dwight Lodeweges reden om in te grijpen. Lerin Duarte komt in de ploeg. Hij vervangt Simon Thern.

13.30 uur: ASTON VILLA - LEICESTER CITY
Het balletje rolt op Villa Park. Onder leiding van de nieuwe manager Tim Sherwood en de Nederlanders Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis zetten The Villans in op een plaats bij de laatste acht van het toernooi om de FA Cup.
Aston Villa: Given; Hutton, Vlaar, Clark, Cissokho; Cleverley, Westwood, Delph, Bacuna; Benteke, Weimann .

13.18 uur: RUSTSTAND AC MILAN – EMPOLI 1-0
Het was allesbehalve sprankelend in de eerste 45 minuten, maar de thuisploeg leidt wel. Op aangeven van Giacomo Bonaventura schoot Mattia Destro, onlangs overgekomen van AS Roma, raak. Het is zijn eerste treffer in het shirt van Milan.

13.16 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - SC HEERENVEEN 2-1
Een geweldige start in Leeuwarden levert halverwege de wedstrijd een nipte voorsprong op voor SC Cambuur. Namens de thuisploeg was Sander van der Streek twee keer trefzeker in amper tien minuten tijd.

12.48 uur: RUSTSTAND VALENCIA - GETAFE 0-0

12.38 uur: VAN DE STREEK DOET HET WEER
Ongelofelijk! SC Cambuur laat er na de gelijkmaker van SC Heerenveen geen gras over groeien en binnen twee minuten is het weer raak. Sander van de Streek haalt uit en zet Cambuur voor de tweede keer op voorsprong: 2-1.

12.36 uur: GELIJKMAKER SLAGVEER
Het belooft een spektakelstuk te worden in Leeuwarden. Na de snelle openingstreffer van SC Cambuur formuleren de bezoekers van SC Heerenveen direct een antwoord. Luciano Slagveer schuift de gelijkmaker binnen: 1-1.

12.31 uur: GOAL CAMBUUR
In Heerenveen kwam de thuisploeg razendsnel op voorsprong en in Leeuwarden is het opnieuw snel raak in de Friese derby. Een voorzet van Mikhail Rosheuvel wordt met een geweldige volley in het doel geschoten door Sander van de Streek: 1-0.

12.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - SC HEERENVEEN
Het belooft een heet middagje te worden in Leeuwarden, waar gisteren liefst vijfduizend supporters aanwezig waren op de laatste training van Cambuur om hun helden aan te moedigen. Hieronder de 22 namen.
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Vytas; El Makrini, Bakker, VD Streek; Narsingh, Barto, Rosheuvel.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt; Thern, VD Berg, De Roon; Larsson, Uth, Slagveer.

12.30 uur: AFTRAP AC MILAN - EMPOLI
Nigel de Jong is volledig hersteld van een bovenbeenblessure en keert direct terug in de basis bij AC Milan. In tegenstelling tot de controlerende middenvelder begint Marco van Ginkel niet in de basis.

12.00 uur: AFTRAP VALENCIA - GETAFE

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.