Terugkeer bij ex-werkgever Lierse SK lonkt voor Menzo

Er bestaat een grote kans dat Stanley Menzo (49) volgend seizoen hoofdtrainer is van Lierse SK. De assistent-trainer van Vitesse heeft al enkele gesprekken gevoerd met de nummer veertien van België.

Terugkeer bij ex-werkgever Lierse SK lonkt voor Menzo

'Vorige week had ik een gesprek. Of dat positief verliep? Nog niet helemaal, maar ik hoop dat het wat wordt.' Menzo weet dat Lierse geen makkelijke club is, maar wil graag op eigen benen staan. 'Ik weet wel dat ik daar goed lig bij de supporters en mensen in en rondom de club.'

Menzo is geen onbekende in België. Eind jaren negentig keepte hij drie jaar voor Lierse SK. Menzo zou in Lierse Eric Van Meir moeten opvolgen, die momenteel interim-trainer is maar na deze zomer weer als assistent wil fungeren.

Menzo sprak afgelopen week met technisch directeur Tomasz Radzinski. 'Ik hoop dat het wat wordt en nee, verder zijn er geen andere clubs. Dit is het enige wat, laten we het zo zeggen, semi-concreet is', vertelt de voormalige sluitpost van Ajax en het Nederlands elftal.

Menzo heeft nog een doorlopend contract bij Vitesse, maar is niet happy in zijn huidige rol. De verstandhouding met trainer Fred Rutten is al sinds de eerste werkdag verstoord. Toch houdt Menzo ook rekening met een scenario dat hij volgend jaar nog gewoon in Arnhem werkzaam is. (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen