Nieuwelingen NEC op de bank, Menzo vervangt Rutten

NEC heeft zich in de laatste week van de transferperiode flink geroerd op de transfermarkt, maar trainer Alex Pastoor houdt nog vast aan zijn bekende krachten voor de wedstrijd tegen Vitesse.

Nieuwelingen NEC op de bank, Menzo vervangt Rutten

Ruud Boymans en Erik Falkenburg zijn gehuurd van AZ, omdat ze in Alkmaar geen speeltijd kregen. Pastoor heeft echter besloten om het tweetal buiten de basis te houden. Melvin Platje begint in de spits, terwijl Falkenburg er niet in is geslaagd om Nick van der Velden, Victor Pálsson of Ryan Koolwijk van het middenveld te verdrukken.

Daarnaast heeft Nathaniel Will zijn basisplaats behouden. De rechtsback krijgt hiermee de voorkeur boven Daan Bovenberg, die afgelopen week een contract in Nijmegen tekende. Hij is overgekomen van FC Utrecht, waar hij de laatste maanden weinig tot geen speeltijd kreeg. Khalid Sinouh begint weer onder de lat.

Bij Vitesse is Fred Rutten definitief afwezig. De trainer heeft zich afgemeld omdat hij ziek zou zijn. Assistent-trainer Stanley Menzo neemt de honneurs waar. In de basiself één wijziging ten opzichte van het verloren bekerduel met Ajax: Piet Velthuizen keert terug onder de lat en vervangt Eloy Room.

Opstelling NECSinouh; Will, Van Eijden, Breuer, Amieux; Van der Velden, Pálsson, Koolwijk; Foor, Platje en Rieks.

Opstelling VitesseVelthuizen; Kalas, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Van Ginkel, Reis, Janssen; Ibarra, Havenaar en Kakuta.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen