Terry: 'Drogba in zijn rol nog steeds de beste ter wereld'

Galatasaray-aanvaller Didier Drogba hoort nog steeds bij de absolute wereldtop. Dat zegt John Terry, aanvoerder van Chelsea en voormalig ploeggenoot van de 36-jarige Ivoriaan. In de achtste finale van de Champions League werd de club van Drogba gekoppeld aan de Londenaren, die uiteindelijk doorgingen naar de kwartfinale.

Terry: 'Drogba in zijn rol nog steeds de beste ter wereld'

Na het 1-1 gelijkspel in Istanbul stond dinsdagavond de return op Stamford Bridge op het programma. In Londen was Chelsea met 2-0 te sterk, waardoor het Europese avontuur van Wesley Sneijder en Drogba ten einde is. Voormalig Chelsea-spits Drogba kon na afloop rekenen op lovende woorden.

Didier Drogba in actie namens The Blues.
Didier Drogba in actie namens The Blues.

'Hij is zo ontzettend sterk', zegt Terry in gesprek met Sky Sports. 'Als de keeper een lange bal in de richting van Drogba speelt, hoe sterk je ook bent als verdediger, ben je kansloos. Je krijgt hem niet van de bal af. Ik denk dat er in de wereld geen betere aanvaller is in die rol.'

'Hij heeft gigantisch veel dreiging en is nog steeds een topspeler', aldus Terry. Drogba keerde dinsdagavond terug bij de club waar hij in het verleden furore maakte. In acht jaar Chelsea was de Ivoriaan goed voor 157 doelpunten in 341 wedstrijden en won hij diverse prijzen waaronder drie landstitels en de Champions League.

Gemengde gevoelens
'Het was fantastisch voor hem om de Chelsea-fans uit te zwaaien. Didier kwam nog even langs in de kleedkamer en het leek wel een reünie met de oude garde', aldus Terry. De terugkeer op Stamford Bridge zorgde voor gemengde gevoelens bij de fysiek sterke Drogba.

'Het was fijn om terug te zijn', zo meldt Drogba op de website van de UEFA. 'Een fantastisch gevoel, al is het teleurstellend dat we uit de Champions League liggen. Maar we hebben een jonge ploeg die nog moet leren. Ik hoop snel terug te zijn op dit podium.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen