Ten Rouwelaar hard op weg naar Eredivisierecord Hesp

Reacties

Jelle ten Rouwelaar gaat op persoonlijk vlak een interessante slotfase in de Eredivisie tegemoet. De 33-jarige doelman staat al tweehonderd duels onafgebroken onder de lat bij NAC Breda.

Ten Rouwelaar hard op weg naar Eredivisierecord Hesp

Met die reeks is Ten Rouwelaar nog maar vier duels verwijderd van het Eredivisierecord dat Ruud Hesp tussen 1987 en 1993 vestigde. De keeper miste toen in dienst van Fortuna Sittard in 204 opeenvolgende competitieduels geen enkele minuut.

Ten Rouwelaar begon zijn serie aan het begin van het seizoen 2008/09 in het uitduel met AZ van 31 augustus (2-1 zege). Hij stond in totaal tegenover 23 verschillende tegenstanders. Uitgedrukt in tijd behelst zijn imposante reeks inmiddels 18 duizend minuten.

NAC speelt in het restant van het seizoen nog tegen achtereenvolgens FC Twente, FC Groningen, RKC Waalwijk en PSV. Tegen die laatste club kan hij het record van Hesp evenaren. Op de eerste speelronde van het nieuwe seizoen - ervan uitgaande dat NAC voor de Eredivisie behouden blijft - zou hij het record dan alleen in handen kunnen krijgen.

Het duel van zaterdagavond tegen FC Twente (aftrap 19.45 uur) wordt voor Ten Rouwelaar zijn 250ste wedstrijd in de Eredivisie. Hij staat inmiddels op 232 optredens voor NAC en kwam eerder tot elf duels bij FC Twente, twee voor PSV en vier bij FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.