Ten Hag looft fenomeen Haller: 'Keeper is hulpeloos'

Reacties

Sébastien Haller bevestigde zondagmiddag tegen Heracles Almelo zijn status als strafschoppenspecialist (2-0). De Franse spits benutte ook zijn dertiende penalty in de Eredivisie. 'Een penalty is een gratis doelpunt', aldus de spits.

Ten Hag looft fenomeen Haller: 'Keeper is hulpeloos'

In de 85ste minuut van het duel in De Galgenwaard werd Haller door Mike te Wierik naar de grond gehaald. De 22-jarige aanvaller ging zelf achter de bal staan en bleef rustig. 'Dit is mijn specialiteit. Ik werk er elke dag aan en focus me erop. Een penalty is een gratis doelpunt, als je gefocust bent', zei Haller nuchter bij FOX Sports. 'Op de training mis ik wel eens, omdat ik dan niet gefocust ben, daarom ben ik gestopt met het nemen van strafschoppen op de training', lachte de Fransman, die alweer op negen competitietreffers staat dit seizoen.

Trainer Erik ten Hag was dan ook blij met zijn goudhaantje. 'Je denkt: Hij zal hem ook wel eens een keer gaan missen, maar hij is zó ijzig koel. Hij is echt een fenomeen bij strafschoppen. De keeper van de tegenpartij is bijna hulpeloos. Als hij gefocust is, gaat de bal erin.'

Nu Haller alleen nog Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen voor zich moet dulden op de Eredivisie-topscorerslijst, zullen deze winter de speculaties over een vertrek uit Utrecht ongetwijfeld weer losbarsten. Op een vertrek naar China hoeven we niet te rekenen, verzekerde Haller zelf. 'Hoe kan ik nu naar China willen? Ik ben 22 en wil in de beste competitie spelen. Ik ga doen wat het beste is voor mij, mijn carrière en FC Utrecht.'

Ten Hag hoopt zijn topscorer in ieder geval tot in de zomer te behouden. 'Dat hij een stap gaat maken naar de absolute top wordt meer en meer duidelijk, maar liever niet in de winter. Want als je iets wil winnen, is het heel lastig om andere spelers in te passen. Anticiperen is ook ontzettend lastig.' Henk Veerman zou in beeld zijn bij de Domstedelingen als eventuele vervanger, mocht Haller toch vertrekken in januari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.