Utrecht rukt op naar zesde plaats door zege op Heracles

Reacties

FC Utrecht heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. De Domstedelingen hielden het in De Galgenwaard te lang spannend, maar stelden de winst in de slotfase wel veilig. Daardoor vervolgt de ploeg van Erik ten Hag de opmars.

Utrecht rukt op naar zesde plaats door zege op Heracles

Al in de beginfase was te zien dat Utrecht erop gebrand was voor de achtste opeenvolgende wedstrijd in de Eredivisie ongeslagen te blijven. Richairo Zivkovic vond bij twee vroege kansen doelman Bram Castro op zijn weg.

Omdat Utrecht naliet die kansen te benutten, viel het openingsdoelpunt pas na ruim een half uur. Utrecht, dat toen al zonder de ogenschijnlijk zwaar geblesseerd uitgevallen Rico Strieder acteerde, had die voorsprong aan Mike te Wierik te danken. Bij een corner tekende hij op ongelukkige wijze voor een eigen doelpunt.

Omdat Utrecht ook daarna de trekker niet definitief overhaalde, bleef het spannend in het stadion waar Heracles vorig seizoen nog een feestje vierde na het winnen van de play-offs om Europa League-voetbal. En omdat die kansen niet besteed waren aan Zivkovic en Sébastien Haller kwam de formatie van John Stegeman er af en toe ook gevaarlijk uit. Zo blokte Mark van der Maarel maar ternauwernood de inzet van Brahim Darri.

In de slotfase kregen beide ploegen goede kansen. Zo zag Haller zijn poging van dichtbij stranden op de lat en tikte Utrecht-goalie David Jensen een pegel van Robin Gosens tegen de paal. Uiteindelijk groeide Te Wierik uit tot schlemiel, door bij een overtreding op Haller bestraft te worden met een strafschop. De Fransman benutte dat buitenkansje met zijn bij strafschoppen inmiddels kenmerkende koelbloedigheid.

Omdat het bij 2-0 bleef en Tim Breukers ook nog eens met een rode kaart werd weggestuurd na het neerhalen van de doorgebroken Zivkovic, luisterde Ten Hag zijn vijftigste duel als coach van FC Utrecht op met een zege. Een overwinning die zijn ploeg, die in de beginfase van het seizoen nog tegenviel, in ieder geval voor even op de zesde plek doet belanden. Heracles blijft middenmoter.

Sébastien Haller nam dertien penalty's in de Eredivisie. Alle dertien pogingen waren raak. Daarmee ontdeed hij vanmiddag het duel met Heracles van het laatste beetje spanning.
Sébastien Haller nam dertien penalty's in de Eredivisie. Alle dertien pogingen waren raak. Daarmee ontdeed hij vanmiddag het duel met Heracles van het laatste beetje spanning.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.