Armenteros 'on fire' bij opkrabbelend Heracles

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht kan de sprong naar de subtop maken als het zondag afrekent met Heracles Almelo.

Armenteros 'on fire' bij opkrabbelend Heracles
Speelronde: 16
Aftrap: zondag 11 december, 14.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Na een behoorlijk moeizame start is FC Utrecht de afgelopen weken beter op dreef. Bij aanvang van deze speelronde stonden de Domstedelingen zevende met 21 punten. Ook Heracles Almelo zit in de lift. De equipe was na vijftien duels de rodelantaarndrager van het linkerrijtje.

• Het treffen tussen FC Utrecht en Heracles Almelo wordt in het kader van de Eredivisie voor de dertiende keer gespeeld in de Domstad. De thuisploeg sleepte zes keer de zege in de wacht, speelde vier keer gelijk en ging tweemaal onderuit.

• Afgelopen seizoen stonden FC Utrecht en Heracles tegenover elkaar in de finale van de play-offs met als inzet een ticket voor de voorronde van de Europa League. In Almelo werd het 1-1, waarna Heracles de return met 0-2 won. Thomas Bruns en Paul Gladon verzorgden de productie voor de ploeg van trainer John Stegeman.

• FC Utrecht is inmiddels al zeven competitieduels ongeslagen. In die reeks kwam de formatie van coach Erik ten Hag vier keer tot winst en speelde ze drie keer gelijk. De laatste keer dat de Domstedelingen minimaal acht keer op rij ongeslagen bleven was tijdens het seizoen 2010/11.

Afgelopen seizoen plaatste Heracles Almelo zich ten koste van FC Utrecht voor de voorronde van de Europa League.
Afgelopen seizoen plaatste Heracles Almelo zich ten koste van FC Utrecht voor de voorronde van de Europa League.

• Tijdens de laatste negen reguliere Eredivisie-duels tussen deze clubs vielen in totaal liefst vijf rode kaarten. In de hiervoor benoemde play-offs bleef een veldverwijzing uit.

• Ten Hag coacht zijn vijftigste duel in de Eredivisie, alle in dienst van FC Utrecht. Voorlopig is zijn balans positief met twintig zeges, veertien remises en vijftien nederlagen. De vorige FC Utrecht-coach met minimaal twintig overwinningen in zijn eerste vijftig wedstrijden was Frans Adelaar, die tot 23 'driepunters' kwam.

• Bij Heracles verkeert Samuel Armenteros in de vorm van zijn leven. De Cubaanse Zweed fabriceerde liefst zeven treffers in zijn laatste acht Eredivisie-duels. Na Roelof Greving en Everton kan Armenteros de derde Heraclied worden met een doelpunt in vijf opeenvolgende competitiewedstrijden op het hoogste niveau.

• Joey Pelupessy kan zijn honderdste competitieduel afwerken. De middenvelder van Heracles kwam 69 keer in actie in de Eredivisie en dertig keer in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.