Ten Hag haalt flink uit: 'Deze wedstrijd werd beïnvloed door de scheids'

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag was na het gelijkspel tegen Southampton niet te spreken over scheidsrechter Anthony Taylor en zijn team. Dan gaat het over de rode kaart voor Casemiro en een penaltysituatie na dat moment.

Ten Hag haalt flink uit: 'Deze wedstrijd werd beïnvloed door de scheids'
© Viaplay
Manchester United
Manchester United
0 - 0
Southampton
Southampton

Casemiro werd na iets meer dan een half uur naar de kant gestuurd door Taylor, die op aanwijzen van de VAR een gele kaart in rood omzette. Ten Hag sprak zich bij Sky Sports uit tegen deze beslissing en vindt het raar dat de Braziliaanse middenvelder nu al tweemaal rood heeft gekregen in de Premier League.

'Hij speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden en kreeg nooit een directe rode kaart. Nu heeft hij er al twee in de Premier League…', treurde de Nederlandse coach na. Casemiro speelde in Europa voor Real Madrid en FC Porto en kreeg in dienst van de Madrilenen wel tweemaal rood. Dat was in beide gevallen echter na een tweede gele kaart.

'Deze wedstrijd werd beïnvloed door de scheidsrechter', vond Ten Hag. Daarmee doelde hij niet alleen op de rode kaart voor Casemiro. De manager vond dat Man Utd vlak voor rust een penalty had moeten krijgen, toen Armel Bella-Kotchap hands maakte (zie foto onder). 'Absoluut, daar bestaat geen twijfel over. Ik weet niet waarom de VAR niet ingreep, omdat hij het daarvoor wel deed.'

Wat overbleef voor Ten Hag waren de complimenten aan zijn team. 'Ze toonden veel karakter, omdat ze zolang met tien man speelden. Het was fysiek en mentaal sterk dat er een punt is gepakt.'

Beluister hier meer van Erik ten Hag na afloop van het gelijkspel:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

© Premier League
Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.