Tapia sneller dan verwacht hersteld van blessure

Reacties

Renato Tapia ligt op koers om sneller dan verwacht zijn rentree te maken bij FC Twente. Medio mei werd nog verwacht dat de middenvelder vanwege een knieblessure drie maanden uit de roulatie zou zijn, maar tijdens de voorbije trainingsweek in Wageningen sloot hij aan op de groepstraining.

Tapia sneller dan verwacht hersteld van blessure

De Peruviaan behoorde al wel tot de spelersgroep die meereisde naar Wageningen, waar hij aanvankelijk voor zichzelf trainde. Vrijdag sloot hij weer aan bij de groepstraining.

Tapia moest door zijn blessure wel een streep zetten door deelname aan de Copa América met Peru. Op 31 maart had hij nog zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg.

Mogelijk is hij dus van de partij als Twente op zondag 9 augustus het seizoen begint. Dan staat er een uitduel met FC Groningen op het menu.

Tapia was het voorbije seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij FC Twente, dat door de financiële problemen al de nodige spelers zag vertrekken. Zo verkochten de Tukkers vaste waarden als Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt), Andreas Bjelland (Brentford FC) en Cuco Martina (Southampton). Ook de talentvolle Bilal Ould-Chikh (Benfica) liet Enschede achter zich. Tapia is een van de huidige groeibriljantjes in de selectie van trainer Alfred Schreuder.

Bekijk hier het volledige mutatieoverzicht van de selectie van Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.