Ziyech: 'Ik wil dit jaar FC Twente bij de hand nemen'

Reacties

Hakim Ziyech kijkt uit naar het nieuwe seizoen met FC Twente. De voorbije jaargang was de 22-jarige spelmaker een van de spaarzame lichtpuntjes bij de Tukkers.

Ziyech: 'Ik wil dit jaar FC Twente bij de hand nemen'

'Ik heb veel kritiek gehad op mijn keuze voor FC Twente boven Feyenoord. Maar ik had mijn woord al gegeven en heb eerlijk gezegd ook geen spijt', vertelt Ziyech tegenover Voetbal International. 'Hoe moeilijk het seizoen ook was, ik heb veel vooruitgang geboekt. Veel doelpunten en assists achter mijn naam.'

'Deze trainer heeft mij echt veel geleerd', vervolgt Ziyech, die in zijn eerste jaar namens FC Twente goed was voor liefst vijftien doelpunten en zeventien assists. Het advies van Alfred Schreuder richting de middenvelder was duidelijk. 'Dat ik schijt moet hebben aan alles. Daarom wil ik dit jaar FC Twente bij de hand nemen.'

Het noodlijdende FC Twente raakte deze transferperiode onder meer Andreas Bjelland (Brentford), Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt), Kasper Kusk (FC Kopenhagen), Daryl Lachman (Sheffield Wednesday), en Bilal Ould Chikh (Benfica) kwijt.

Het vertrek van die spelers leverde FC Twente ruim negen miljoen euro aan transfersommen op, maar vanwege de slechte financiële situatie zou het de Tukkers ook goed uitkomen als Jesús Corona, Renato Tapia en Ziyech deze transferperiode voor een mooi bedrag van de hand kunnen worden gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.