Tadic tegen oude liefde de killer die Twente nodig heeft

Reacties

Dusan Tadic maakte woensdagavond alweer zijn vijfde doelpunt tegen FC Groningen, de club die hij tussen 2010 en 2012 diende maar waartegen hij inmiddels al zes keer in actie kwam. Het leverde FC Twente desondanks slechts een punt op (1-1). Dat was mede te wijten aan het gebrek aan killersinstinct bij Youness Mokhtar.

Tadic tegen oude liefde de killer die Twente nodig heeft

De uitslag voelde voor Tadic als een nederlaag, omdat het gat met koploper Ajax nu vier punten bedraagt. 'Ik denk dat we de punten hadden verdiend, met dit gelijkspel zijn we niet tevreden. Maar we hadden het lastig. Groningen ging veel duels aan en het veld was niet best, al mag dat geen excuus zijn', reageerde Tadic tegen FOX Sports.

Dusan Tadic kreeg tegen FC Groningen nauwelijks ruimte om te excelleren. Hier zit Yoëll van Nieff hem op de huid.
Dusan Tadic kreeg tegen FC Groningen nauwelijks ruimte om te excelleren. Hier zit Yoëll van Nieff hem op de huid.

Rasmus Lindgren stond symbool voor de strijdlust van Groningen. De 29-jarige middenvelder maakte het Tadic vooral in de eerste helft erg lastig. 'Maar dat hoort erbij, ik wist van tevoren dat hij me weinig ruimte zou geven. Maar als ik niet vrijsta, dan krijgen andere spelers misschien meer ruimte', aldus de realistische Serviër.

Dat gebeurde inderdaad. Youness Mokhtar kreeg enkele goede mogelijkheden om Twente op gelijke hoogte te zetten na de vroege openingsgoal van Krisztián Adorján. De 22-jarige vleugelspits verzuimde echter keer op keer te scoren. 'We missen op die momenten killersinstinct', reageerde Mokthar tegen de NOS. 'Dit voelt daarom als een nederlaag, want we hebben nagelaten uit te lopen op de concurrentie.'

Twente staat nu nog een punt voor op Feyenoord en Vitesse (dat zaterdag op bezoek gaat in Enschede). Dat was geheel en alleen te danken aan de gelijkmaker van Tadic, die tegen zijn oude club wél toesloeg toen de kans zich aandiende. Het betekende zijn tiende Eredivisiegoal, waardoor hij slechts twee keer minder scoorde dan clubtopscorer Luc Castaignos (foto boven).

Dat hij bovendien al voor de vijfde keer in zes ontmoetingen trefzeker was tegen Groningen, is volgens Tadic zelf niet meer dan toeval. 'Zoiets overkomt je, meer is het niet. Maar ik het wilde het doelpunt niet vieren uit respect voor deze club. Want in Nederland blijven twee clubs voor altijd in mijn hart: FC Groningen en FC Twente.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.