Tadic bezorgt Twente zwaarbevochten punt bij ex-werkgever

Reacties

FC Groningen heeft uiteindelijk een punt overgehouden aan het gevecht met FC Twente. Op het erbarmelijke speelveld in stadion Euroborg kwamen de bezoekers in het laatste kwartier langszij: 1-1.

Tadic bezorgt Twente zwaarbevochten punt bij ex-werkgever

Dit duel stond aanvankelijk gepland voor 26 januari, maar kon op die dag niet doorgaan. Het veld in de Euroborg was destijds vanwege sneeuwval onbespeelbaar geworden. Ook woensdagavond was de grasmat alles behalve bevorderlijk voor een goede pot voetbal.

Op het modderige veld hoefden de aanwezige toeschouwers zich echter geen moment te vervelen. Kansen waren er over en weer. Krisztian Adorjan wist het net al snel te vinden in Groningen. Al na vijf minuten opende de Hongaar de score: 1-0.

Rechtsback Hans Hateboer stoomde op over de rechterkant en lepelde de bal fraai op het hoofd van Adorjan. Andreas Bjelland kwam net te laat om de bal nog voor de doellijn weg te trappen. Vanaf dat moment zetten de Tukkers een offensief in. Lange tijd leek het uit te monden in een nederlaag. Tot een kwartier voor tijd.

Doelman Nick Marsman moest kort daarvoor nog optreden bij de inzet van Michael de Leeuw, maar zag zijn ploeg uit de daaropvolgende aanval alsnog de gelijkmaker aantekenen. Luc Castaignos vond Tadic (op foto rechts) na een knappe actie. De linksbenige aanvaller rondde bekwaam af tegen zijn oude ploeg: 1-1.

Ook in de slotfase de nodige kansen. De grootste was zonder twijfel voor invaller Richairo Zivkovic. De aanvaller van Groningen trapte volledig mis, waardoor de stand intact bleef. Door het gelijkspel heeft koploper Ajax vier punten voorsprong op nummer twee Twente. FC Groningen is terug te vinden op plaats negen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.