FC Groningen begint in mineur aan inhaalduel met Twente

Reacties

● Dit duel stond aanvankelijk gepland voor 26 januari, maar kon op die dag niet doorgaan. Het veld in de Euroborg was vanwege hevige sneeuwval onbespeelbaar geworden.

FC Groningen begint in mineur aan inhaalduel met Twente

● FC Twente is in de Eredivisie uit en thuis al twaalf duels op rij ongeslagen tegen FC Groningen (W10, G2).

● FC Groningen won voor het laatst thuis van Twente op 21 oktober 2007. Destijds werd het 1-0 door een goal van Martijn Meerdink.

● FC Groningen won nog niet in 2014, de ploeg verloor de laatste drie Eredivisieduels (AZ 2-0, Ajax 2-1 en SC Heerenveen 1-3) en speelde gelijk tegen RKC (1-1).

● FC Twente verloor na tien duels zonder nederlaag (W7, G3) afgelopen weekend van PSV met 3-2.

● FC Groningen is gemeten over de laatste tien Eredivisieduels één van slechtst presterende ploegen van de competitie. De ploeg van coach Erwin van de Looi verzamelde slechts negen punten, allleen de laagvliegers ADO (acht punten) en Roda JC (vijf punten) deden het minder.

● FC Groningen ontving al zeven rode kaarten dit seizoen, het meeste van de Eredivisie. De ploeg won geen enkel duel waarin het rood kreeg (V3, G2).

● FC Twente scoorde al achttien Eredivisieduels op rij. Dit is de langst lopende reeks van alle ploegen in de huidige competitie.

● FC Twente creëert zelfs met een duel minder de meeste doelkansen van de competitie (370, gemiddeld 16,8 doelpoging  per duel).

● Qua rendement staan de Tukkers op een tiende plek in het VI-efficiency klassement: 51 goals op 370 doelpogingen geeft een rendement van 13,78 procent.

● Michael de Leeuw maakte zes goals in zijn laatste vijf duels voor FC Groningen. De spits is de meest waardevolle speler van FC Groningen met acht goals en vier assists. Bij FC Twente is dat Dusan Tadic met negen goals en elf assists.

● FC Twente won eerder dit seizoen met 5-0 van FC Groningen (mede door twee goals van Shadrach Eghan). Dit was tevens de grootste nederlaag van de Groningers dit seizoen.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.