Tadic kroont zich tot ultieme assistkoning WK-kwalificatie

Reacties

Dusan Tadic is vooralsnog de absolute assistkoning van het kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Qatar. De Ajacied noteerde op bezoek bij Azerbeidzjan alweer zijn vierde assist van de kwalificatiereeks.

Tadic kroont zich tot ultieme assistkoning WK-kwalificatie
© Pro Shots
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan
1 - 2
Servië
Servië

Met liefst drie assists bij de 3-2 zege op Ierland begon Tadic zeer voortvarend aan het WK-kwalificatietoernooi. Nadat de captain van Ajax en Servië tegen Portugal (2-2) niet direct betrokken was bij een goal ging Tadic op bezoek bij Azerbeidzjan verder met het noteren van assists. Na zestien minuten stelde hij Aleksandar Mitrovic in staat om de 0-1 te maken. Het was dus al de vierde assist van Tadic, twee meer dan wie dan ook. 

Voor Mitrovic was de 0-1 overigens zijn veertigste goal. Hij maakte onlangs tegen Portugal al zijn 39ste goal en passeerde daarmee Stjepan Bobek als all-time topscorer voor Servië. Nadat Emin Makhmudov namens Azerbeidzjan vanaf de stip de 1-1 had genoteerd vlak na rust was het Mitrovic die ook nog eens de kroon op zijn feestweek zette. De 26-jarige spits bepaalde negen minuten voor tijd de eindstand namelijk op 1-2. Dit keer niet op aangeven van Tadic, die was kort daarvoor namelijk gewisseld.

Waar Tadic nu de ultieme assistkoning van het WK-kwalificatietoernooi is, daar is Mitrovic voorlopig de topscorer. Beiden staan op vier, Tadic qua assists, Mitrovic qua goals. Mitrovic scoorde zelfs 24 keer in zijn laatste 24 wedstrijden voor de Serviërs. Servië staat door de zege op zeven punten na drie wedstrijden in Groep A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep A WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
8
6
2
0
18-9
+9
20
2
Portugal
8
5
2
1
17-6
+11
17
3
Ierland
8
2
3
3
11-8
+3
9
4
Luxemburg
8
3
0
5
8-18
-10
9
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.