Swingend aanvalstrio Barça is Leicester en Musa de baas

Reacties

Barcelona heeft in een vermakelijk oefenduel met 4-2 gewonnen van Leicester City. De twee ploegen schotelden de fans in het Zweedse Solna de nodige hoogstandjes voor. Bij de Catalanen kreeg coach Luis Enrique de bevestiging dat het met zijn voorhoede wel goed zit, terwijl bij de Engelsen miljoenenaankoop Ahmed Musa imponeerde.

Swingend aanvalstrio Barça is Leicester en Musa de baas

Barcelona begon het duel, dat deel uitmaakte van het prestigieuze oefentoernooi om de International Champions Cup, met Lionel Messi (foto), Luis Suárez en Munir El Haddadi in de basis. Laatstgenoemde is zolang Neymar deelneemt aan de Olympische Spelen zeker van de nodige speelminuten.

Met die drie aanvallers swingde Barcelona er in de eerste helft op los. Halverwege het eerste bedrijf opende El Haddadi de score uit een fraaie steekbal van Messi. Tien minuten later was het 2-0 toen Messi Suárez bediende. De Uruguayaan frommelde zich op kenmerkende wijze langs de nodige tegenstanders en punterde de bal in het dak van het doel. Op slag van rust werd het ook nog 3-0 toen El Haddadi met een lange bal in stelling werd gebracht door Suárez.

Bij Leicester, dat met Jamie Vardy, de woensdag gepresenteerde aankoop Bartosz Kapustka en Riyad Mahrez in de basis was gestart, mocht halverwege Musa zijn entree maken. De voormalige VVV-aanvaller werd deze zomer voor twintig miljoen overgenomen van CSKA Moskou en had niet lang nodig om zijn stempel te drukken. In de 47ste minuut begon hij op bijna zestig meter van het Barcelona-doel aan een opmars die leidde tot een zeer fraaie treffer. Met de bal aan de voet was de Nigeriaan zijn tegenstrevers immers veel te snel af.

Omdat Musa na ruim een uur de bal hoog en hard in de korte hoek schoot, werd het nog spannend. Verder liet Barcelona het evenwel niet meer komen. In de slotfase werd het zelfs nog 4-2 dankzij Rafa Mújica.

Daardoor won Barcelona ook het tweede duel tijdens het oefentoernooi. In de eerste wedstrijd was Celtic met 3-1 verslagen. Zaterdag wacht nog een duel met Liverpool. Leicester zegevierde tegen Celtic na strafschoppen (na een 1-1 gelijkspel) en ging hard onderuit tegen Paris Saint-Germain (4-0). Voor de Engelse kampioen zit de voorbereiding er zo goed als op. Zaterdag heeft immers al de strijd om het Community Shield met FA Cup-winnaar Manchester United plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.