Barcelona start voorbereiding met overwinning op Celtic

Barcelona is het seizoen 2016/17 begonnen met een overwinning op Celtic. In Dublin werd in het kader van de International Champions Cup, een vriendschappelijk toernooi, met 3-1 gewonnen.

Met Lionel Messi en Luis Suárez in de basis, en zonder de op de Olympische Spelen uitkomende Neymar, kwam Barcelona al na elf minuten op voorsprong. Arda Turan schoot de bal vanaf zestien meter in de bovenhoek na fraai voorbereidend werk van Aleix Vidal.

Na een klein half uur kwam Celtic op gelijke hoogte. De manier waarop Barcelona die goal weggaf, was wel heel knullig. De jeugdige defensie speelde achterin de bal rond totdat José Martínez, een 23-jarige speler die in principe voor Barcelona B uitkomt, de bal in zijn eigen zestienmetergebied zo slecht aannam dat het voor Leigh Griffiths een koud kunstje was om te scoren. Hij kon de bal immers in een leeg doel tikken.

Nog voor rust had Barcelona zich hersteld van die flater. Eerst tikte Celtic-verdediger Efe Ambrose de bal al glijdend in zijn eigen doel en vlak voor rust was Munir El Haddadi het eindstation van een soepele aanval. Na rust werd niet meer gescoord, maar vooral heel veel gewisseld.

Barcelona neemt het in de strijd om de International Champions Cup woensdag nog op tegen Leicester City, terwijl zaterdag Liverpool wacht als tegenstander. Voor Celtic gaat het woensdag alweer om het echie. Dan heeft in Glasgow de return van het tweeluik met FC Astana plaats. Het eerste duel uit die derde voorronde van de Champions League eindigde in 1-1.