Swart hoopt op degradatie De Graafschap, Engels 'lek'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Swart hoopt op degradatie De Graafschap, Engels 'lek'

'Is de EK-selectie van Engeland zojuist uitgelekt bij de FA?'
• Bij The Sun lijken ze het zelf ook niet zeker te weten, maar voor de zekerheid publiceerde het medium toch maar een lijst met daarop mogelijk de selectie van bondscoach Roy Hodgson. De van een beenbreuk herstelde Luke Shaw is de meest verrassende naam, als het klopt…

• Slecht tegen je verlies kunnen, het blijft een heerlijke eigenschap. Zo heeft Ajax-icoon Sjaak Swart weinig warme gevoelens voor De Graafschap nadat De Superboeren Ajax van de titel hielden met een 1-1 gelijkspel.

Dennis Bergkamp is lid geworden van de commissie tophockey van Laren, de club waar zijn dochter speelt. Het is weer eens wat anders dan Ajax-trainer Frank de Boer assisteren of schitteren op Highbury.

• In deze outfit razen de mannen van Liverpool-manager Jürgen Klopp komend seizoen over de velden.

• Les één voor een succesvolle coach: pas op bij het vieren van de titel. RB Leipzig-trainer Ralf Ragnick weet er alles van na het vieren van de promotie naar de Bundesliga.

• Tijdens de topper tussen Manchester City en Arsenal was niemand minder dan Paul de Leeuw een aandachtig toeschouwer in het Etihad Stadium. De programmamaker had het duidelijk naar zijn zin.

• Of Davy Pröpper zijn broertje Robin - die zondag tegen Ajax ontbrak vanwege een schorsing - nog een vakantie cadeau doet weten we niet. Maar De Graafschap heeft maandag in elk geval wel een bijzonder bedankje gekregen uit het Eindhovense kamp. Luuk de Jong, PSV-aanvoerder én voormalig Superboer, liet een taart bezorgen in Doetinchem.

'Het drama van Ajax is heel aantrekkelijk om over te praten. Hoe kon zoiets nou gebeuren? Daar praat je dan over door en soms vergeet je de tijd.'
• Analist Youri Mulder toont zich schuldbewust na de kritiek op de uitzending van Studio Voetbal, waarin kampioen PSV in de ogen van menig kijker een ondergeschoven kindje bleek (NOS).

• Op social media regent het natuurlijk (geslaagde) grappen over de mislukte kampioenswedstrijd van Ajax. Bryan Smeets is de held van PSV en verdient dus een huldiging. Feyenoord-spits Anass Achahbar heeft interesse. Of is het een verkapte sollicitatie gezien zijn sombere perspectieven in Rotterdam?

'Ik maakte vanochtend twee vrienden wakker met John de Bever, Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht. Daar konden ze niet zo goed tegen, haha.'
• PSV-goalie Jeroen Zoet verhaalt bij radioprogramma Evers Staat Op over zijn genoeglijke avondje na het binnen hengelen van de titel. Voor die inmiddels wakkere vrienden ligt er nog een extraatje in het verschiet. John de Bever komt hoogstpersoonlijk zingen! En ook nog eens een speciale versie.

• Toeval of niet, in elk geval is het opvallend dat juist op de dag dat Michel Platini het oordeel van het CAS te horen krijgt, de FIFA via Twitter komt met een bericht voor mensen die interesse hebben voor een baan bij de wereldvoetbalbond. Misschien hebben ze nog een plekje voor de Franse oud-international?

• West Ham United verruilt deze zomer Upton Park (capaciteit 35 duizend toeschouwers) voor het Queen Elizabeth Olympic Park (zestigduizend toeschouwers). De Londense ploeg hoeft niet te vrezen voor lege plekken, aangezien inmiddels alle beschikbare 52 duizend seizoenkaarten aan de man zijn gebracht. Alleen Manchester United, dinsdag de laatste opponent in Upton Park, heeft er meer verkocht…

• De vrije-trappenspray kan gebruikt worden voor meer dan de spelers in de muur op afstand houden. In Portugal zette arbiter João Capela het hulpmiddel in voor het duel Boavista – União Madeira om overleden collega Paulo Paraty te eren.

'Bij Bayern had je Mark van Bommel, Stefan Effenberg, Michael Ballack en nu Thomas Müller. Dan had je wel wrijving, maar ook plezier. Zonder dergelijke interactie was het maar saai geweest'
Knut Kirchner vertelt in Kicker over zijn ervaringen als scheidsrechter in de Bundesliga, aan de vooravond van zijn laatste optreden als arbiter. Hij heeft daarbij ook speciale herinneringen aan een Nederlander.

• Het kan verkeren. Terwijl de strijd om het laatste Europese ticket losbarst, heeft Vitesse een ander programma.

Albin Ekdal kent al een weinig gelukkig seizoen. De middenvelder, afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro van Cagliari naar Hamburger SV overgegaan, speelde door blessureleed slechts veertien van de mogelijk 33 duels. De laatste competitieronde is de Zweed opnieuw toeschouwer, alleen is dit keer de oorzaak nog ietsjes pijnlijker. Zaterdag heeft hij bij een val in een discotheek een lelijke snijwond opgelopen...

 

 

 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.