Swansea: 'Transfer Vorm is volgens regels afgehandeld'

Reacties

Swansea City ontkent dat er gerommeld is met de transfersom die Tottenham Hotspur voor doelman Michel Vorm betaalde. In een statement laat de Engelse club weten dat de FIFA en de Premier League de transfer hebben goedgekeurd.

Swansea: 'Transfer Vorm is volgens regels afgehandeld'

Vorm verhuisde medio 2011 van FC Utrecht naar Swansea, waarbij de Domstedelingen een doorverkooppercentage van ruim dertig procent bedongen. Het leek dus kassa voor Utrecht toen Vorm deze zomer overstapte naar Tottenham, maar doordat ook Ben Davies en Gylfi Sigurdsson bij de deal betrokken werden, kwam Utrecht bedrogen uit. Swansea deelde mee dat Vorm officieel gratis naar White Hart Lane vertrok.

Utrecht kondigde daarop aan stappen te ondernemen, waarop de club uit Wales reageerde met een statement. 'De transfer van Vorm is afgehandeld volgens de regels. De Premier League heeft de deal goedgekeurd, net als de FIFA via het Transfer Matching Systeem (TMS).'

'We hebben vanuit het oogpunt van beleefdheid wel contact gehad met Utrecht', stelt Swansea. 'Maar we zullen onze zaken blijven doen vanuit de belangen van onze club en onze supporters, niet op basis van de uitgangspunten van andere clubs.'

De clubleiding uit de Domstad laat het er echter niet bij zitten en heeft via de Federatie van Betaaldvoetbal Organisaties (FBO) en een Engels advocatenkantoor Swansea een week de tijd gegeven het daadwerkelijke bedrag openbaar te maken. FC Utrecht overweegt contact op te nemen met de UEFA en de FIFA .

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.