Swansea pakt League Cup na royale zege op Bradford

Swansea City heeft door een 5-0 zege op Bradford City de eerste League Cup in de clubhistorie veroverd. Waar de club uit de League Two eerder in het toernooi nog stuntte tegen Arsenal en Aston Villa, had het in de finale niets in te brengen tegen de Premier League-club uit Wales, waar de Nederlanders Kemy Agustien, Dwight Tiendalli en Michel Vorm op de bank bleven.

Een ticket voor het Europa League-toernooi vormde de inzet in de eenzijdige finale op Wembley. Swansea was vanaf het eerste fluitsignaal de enige ploeg die aanspraak maakte op de bekerzege. Al na een kwartier kwam het bij vlagen sprankelend spelende elftal van trainer Michael Laudrup op voorsprong. Nathan Dyer (foto) tikte voor open doel binnen, nadat Bradford-doelman Matt Duke een schot van Michu ternauwernood had kunnen keren.

Vlak voor en vlak na rust stelde Swansea de overwinning definitief veilig. In de veertigste minuut kon Michu ongehinderd de tweede Swansea-treffer achter Duke schieten. Vlak na de hervatting maakte Dyer zijn tweede van de middag met een schot in de verre hoek. Dyer zorgde daarna nog voor enige opschudding in de Swansea-gelederen, toen een overtreding van doelman Duke een rode kaart en een penalty opleverde. De in de basis gestarte Jonathan de Guzman, die zelf was neergehaald, had de bal al in zijn handen, maar Dyer stond erop dat hij de penalty mocht nemen om zo zijn hattrick te voltooien (foto boven). De Guzman was echter onvermurwbaar en schoot zelf raak.

Swansea voetbalde daarna vrijuit naar het einde van de wedstrijd. De massaal meegereisde supporters van Bradford lieten hun dag ondanks de grote achterstand niet verpesten. De mannen van Phil Parkinson werden ook na de 4-0 en 5-0 van De Guzman nog toegezongen als ode voor het onwaarschijnlijke bekersprookje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.