Swansea helpt Van Gaal met stunt tegen Arsenal

Reacties

Arsenal is in eigen huis verrassend onderuit gegaan tegen Swansea City, dat volledig tegen de verhouding in drie punten mee naar huis nam (0-1). Bafétimbi Gomis kroonde zich tot matchwinner.

Swansea helpt Van Gaal met stunt tegen Arsenal

Sinds de jaarwisseling is Arsenal met afstand de best presterende ploeg in de Premier League, maar tegen Swansea zat het de formatie van manager Arsène Wenger niet mee. En dat kwam voor een groot deel door Lukasz Fabianski.

De voormalige Arsenal-doelman was onpasseerbaar bij zijn terugkeer in het Emirates Stadium, waar de thuisclub een groot overwicht had, Swansea kwam er totaal niet aan te pas en hoopte met een 0-0 huiswaarts te kunnen keren.

Maar de club uit Wales sleepte zelfs nog een overwinning uit het vuur. Op aangeven van Jefferson Montero kopte Gomis vier minuten voor tijd binnen. David Ospina leek nog redding te brengen, maar de doellijntechnologie gaf aan dat het een treffer was.

De zege van Swansea betekende ook goed nieuws voor Louis van Gaal, die als manager van Manchester United volgende week thuis aantreedt tegen Arsenal. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten, maar The Gunners - die nu nog de derde plaats bezetten - speelden wel een wedstrijd minder.

Voor het Southampton van manager Ronald Koeman was de verrassende uitslag in Noord-Londen minder goed nieuws, want Swansea heeft nu nog maar één punt minder. Southampton bezet nu nog de zevende plek, waardoor een plek in de Europa League volgend seizoen lonkt. Maar dan mag Swansea niet passeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.