Agüero schiet Fer en QPR weer naar Championship

Voor het tweede jaar op rij is Leroy Fer gedegradeerd uit de Premier League. De 25-jarige middenvelder deed dat vorig seizoen met Norwich City, nu daalt de Oranje-international met Queens Park Rangers af naar het Championship. Manchester City gaf zondag mede dankzij drie goals van Sergio Agüero het laatste zetje (6-0).

QPR had met een stunt in het Etihad Stadium het gat met de veilige zeventiende plaats op zes punten kunnen houden, waardoor degradatie nog zou worden kunnen afgewend. Al snel werd duidelijk dat dát er niet inzat. City was zoals gewoonlijk de baas op eigen veld en stevende dankzij een knappe treffer van topscorer Sergio Agüero al na vier minuten af op de zesde thuiszege op rij.

Nadat de Argentijnse aanvaller met een dribbel en bekeken stift zijn 23ste competitiegoal had gemaakt, kreeg QPR nog wel mogelijkheden. Charlie Austin scoorde echter in buitenspelpositie, terwijl een lob van Leroy Fer bovenop de lat belandde. Omdat Aleksandar Kolarov tussendoor wel raak schoot uit een vrije trap, (2-0) was de tweede degradatie van QPR in drie seizoenen eigenlijk halverwege al een feit.

Na rust werd het alleen maar erger voor de club van Fer. Agüero maakte in de vijftigste minuut bij een tegenstoot zijn tweede van de middag na een fout van Suk-Young Yun en benutte een kwartier later een strafschop. QPR probeerde tevergeefs wat terug te doen, maar zag ook James Milner en David Silva nog scoren. Het blijft laatste met negen punten minder dan nummer zeventien Newcastle United. City is tweede, drie punten vóór Arsenal, dat twee wedstrijden minder speelde.