Manchester City profiteert tegen Spurs van misstap United

Reacties

Manchester City is hard op weg naar directe kwalificatie voor de Champions League dankzij een cruciale zege bij Tottenham Hotspur: 0-1.

Manchester City profiteert tegen Spurs van misstap United

Zowel Tottenham als City kon op White Hart Lane profiteren van een misstap van de concurrentie. Het Manchester United van manager Louis van Gaal verloor zaterdag met 1-0 van West Bromwich Albion, waardoor City een grote slag kon slaan in de strijd om directe kwalificatie voor de Champions League. Ook Tottenham was blij dat een Nederlandse trainer verloor. Door de 2-1 nederlaag van Southampton tegen Sunderland kon de ploeg van trainer Mauricio Pochettino de zesde plek steviger in handen nemen.

Tottenham koos in eigen huis voor de aanval, maar de kansen die dit opleverde waren niet aan spits Harry Kane (foto boven) besteed. Ook invallers Paulinho en Roberto Soldado misten goede mogelijkheden. City was een stuk klinischer in de afronding. Na een fantastische steekbal van David Silva knalde Sergio Agüero in de 29ste minuut namelijk raak. Na ruim een uur kon de Argentijnse spits opnieuw toeslaan, maar dit keer schoot hij naast terwijl hij doelman Hugo Lloris al omspeeld had.

Gevolgen had deze misser van Agüero niet, want City - dat de tweede plek in de Premier League bezet - pakte met de minimale 1-0 zege drie belangrijke punten. De marge op stadgenoot United, dat vierde staat, is namelijk gegroeid naar vijf punten met nog slechts drie duels op het programma. Nummer drie Arsenal heeft een achterstand van drie punten op City, maar The Gunners hebben nog twee wedstrijden tegoed.

Tottenham blijft zesde staan en ligt daarmee nog steeds op koers voor een Europa League-ticket. De marge naar het Southampton van Koeman blijft echter één schamel punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.