Swansea bezorgt Arsenal nieuw drama, Krul buigt diep

Arsenal heeft opnieuw een bittere pil moeten slikken, dit keer door eigen toedoen. Tim Krul beleefde geen mooie avond in Newcastle.

Arsenal - Swansea City 2-2
Arsenal heeft zich niet hersteld van de pijnlijke ontmoeting met Chelsea, dat manager Arsène Wenger in zijn duizendste duel op de bank van The Gunners op een zware nederlaag trakteerde (6-0). Swansea City pakte in een dramatisch slot een punt in het Emirates Stadium.

Het begin was voor de gasten uit Wales. De fraaie kopbal van Wilfried Bony in de elfde minuut bood Swansea City lang hoop op een welkom positief resultaat. De ploeg van Oranje-internationals Michel Vorm en Jonathan de Guzman is allerminst verlost van degradatiezorgen.

Tot halverwege de tweede helft mocht Swansea dromen van een stunt, die ruim een kwartier voor tijd uiteenspatte. Pas in de 72ste minuut kwam er het antwoord van Arsenal. Maar dat was wel meteen afdoende om een nieuwe zeperd te voorkomen. Lukas Podolski tekende voor de gelijkmaker om direct na de aftrap van Swansea City de voorzet af te leveren, waaruit Olivier Giroud (foto) de 2-1 maakte.

Maar in blessuretijd keerden de kansen. Mathieu Flamini zag tot zijn ontzetting dat zijn poging redding te brengen juist leidde tot een eigen doelpunt. Want de bal verdween via een carambole via hem in het Arsenal-doel; 2-2.

Newcastle United - Everton 0-3
Everton heeft in de strijd om kwalificatie voor Europees voetbal een belangrijke zege geboekt. Manager Roberto Martinez zag hoe Ross Barkley na een lange rush halverwege de eerste helft de score opende. Newcastle United-keeper Tim Krul moest in de 53ste minuut opnieuw het hoofd buigen. Dit keer was het Romelu Lukaku die de Oranje-international het nakijken gaf (foto onder).

Voor de thuisploeg, waar naast Krul ook Vurnon Anita en Luuk de Jong een basisplaats hadden, was daarmee het leed nog niet geleden. In de slotfase bepaalde Leon Osman de eindstand op St. James’ Park op 0-3.