Ontgoochelde Wenger laat persconferentie weer schieten

Reacties

Dat de 6-0 nederlaag bij Chelsea nog altijd doordreunt in het Emirates Stadium bleek maandag. Twee dagen na te zijn weggespeeld in zijn duizendste wedstrijd voor Arsenal liet Arsène Wenger verstek gaan op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Swansea City.

Ontgoochelde Wenger laat persconferentie weer schieten

Zaterdag liet Wenger de persbijeenkomst na afloop van het duel op Stamford Bridge ook al schieten. Later liet hij blijken niet te begrijpen waarom zijn ploeg zo keihard onderuitging. 'We dachten dat we ons goed hadden voorbereid, maar we gaven niet thuis. Dat is het verwarrende, omdat we meteen werden uitgeschakeld zonder ook maar het gevoel te hebben dat we een kans hadden.'

En dus moeten Wenger en zijn mannen bij zichzelf te raden gaan om dinsdag tegen Swansea City niet nog verder achterop te raken in de Engelse titelstrijd. 'Deze ploeg is fit en bereidwillig, maar we zullen eens goed moeten nadenken waarom dit kon gebeuren tegen Chelsea. Want het is niet de eerste keer dat we in een topwedstrijd falen.'

Voor de derde keer dit seizoen zakte Arsenal door het ijs in een uitwedstrijd tegen een concurrent. Ook de centrumverdedigers Per Mertesacker en Laurent Koscielny stonden machteloos.
Voor de derde keer dit seizoen zakte Arsenal door het ijs in een uitwedstrijd tegen een concurrent. Ook de centrumverdedigers Per Mertesacker en Laurent Koscielny stonden machteloos.

Daarmee doelt Wenger op de zware nederlagen bij Manchester City en Liverpool van eerder dit seizoen. Ook op bezoek bij die twee ploegen gingen The Gunners keihard onderuit (6-3 en 5-1), waardoor het gezien de virtuele achterstand van tien punten op City (dat twee duels minder speelde dan Arsenal) uitgesloten lijkt dat de landstitel dit seizoen naar Noord-Londen gaat.

En dat terwijl Arsenal alweer bijna tien jaar wacht op succes in de Premier League. Sinds het in 2004 ongeslagen landskampioen werd eindigde het alleen in het daaropvolgende seizoen nog als tweede. De seizoenen daarna leverden louter derde en vierde plaatsen op, een scenario dat zich ook nu weer dreigt af te tekenen.

Wenger kan er slecht tegen dat het tegen Chelsea opnieuw misging in een topwedstrijd. 'Dat is het meest teleurstellende. Dat je je zo intensief voorbereidt, maar dat je nooit in de wedstrijd bent gekomen. Na twintig minuten was het al voorbij en mondde het uit in een dramatische middag. Dinsdag moeten we daarom op de juiste manier antwoorden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.