Susic treurt: 'Dit was een heel ander Nigeria'

Reacties

Het WK-debuut van Bosnië-Herzegovina is door de 1-0 nederlaag tegen Nigeria van vannacht uitgedraaid op een enorme deceptie. Bondscoach Safet Susic toonde zich na afloop een waardig verliezer en bekende dat Nigeria, voor wie een bizar scenario op de loer ligt, de zege verdiende.

Susic treurt: 'Dit was een heel ander Nigeria'

'Mijn complimenten aan Nigeria. Ze speelden goed, creëerden veel kansen en waren véél beter dan tegen Iran. Het was een heel ander elftal', verwijst Susic naar het slaapverwekkende 0-0 gelijkspel tussen Iran en Nigeria van maandag.

'Beide elftallen speelden voor de zege, wat resulteerde in een open wedstrijd met veel kansen. Ook wij kregen er veel, maar we hebben er geen een afgemaakt. Zij wel en daardoor liggen wij er nu uit', vervolgde Susic, die niet met de beschuldigende vinger naar de arbitrage wees, die een doelpunt van Edin Dzeko onterecht afkeurde wegens buitenspel. 'Ik heb het nog niet teruggezien, maar als het een fout is zou dat niet de eerste zijn van dit toernooi. Toch wil ik van dat incident geen halszaak maken.'

Voor Nigeria lonkt een plek in de achtste finale door de zege op de Bosniërs. 'Dit is een zege op basis van karakter', aldus bondscoach Stephen Keshi, die Peter Odemwingie het enige doelpunt zag maken. 'Als je deze wedstrijd naast die tegen Iran zet, kun je zien dat we steeds beter worden. Dat is een proces dat ons vertrouwen geeft richting de volgende wedstrijd.'

Scenario
Voor The Super Eagles is een absurd scenario mogelijk. Indien zij woensdag met 1-0 verliezen van Argentinië en Iran met dezelfde cijfers van Bosnië wint, bepaalt loting of Nigeria of Iran naar de achtste finales gaat. Beide landen zouden in dat geval op alle punten exact gelijk eindigen. In een dergelijke situatie schrijven de toernooireglementen het trekken van lootjes voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.