Suriname heeft stunt nodig na eerste nederlaag in Nations League

Suriname heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn eerste nederlaag in de CONCACAF Nations League geleden. Jamaica was met 3-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Stanley Menzo.

Enkele dagen terug stonden beide teams ook al tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van Groep A. Toen sleepte Suriname door een late eigen goal van Amal Knight nog een gelijkspel uit het vuur (1-1), dit keer zat een resultaat er in Kingston niet in.

Suriname maakte via Yanic Wildschut nog wel gelijk nadat Jamaica dankzij een vrije trap van Ravel Morisson de leiding had genomen, maar kwam vlak voor rust opnieuw op achterstand. Warner Hahn liet zich verrassen door een schot van Junior Flemmings.

In de tweede helft probeerde Menzo zijn ploeg nog van nieuw elan te voorzien door met Jamilho Rigters en Gleofilo Vlijter twee aanvallers in te brengen. Het was echter Jamaica dat twintig minuten voor tijd scoorde. Jamal Lowe profiteerde van slecht uitverdedigen van Suriname.

Door die nederlaag ziet het er slecht uit voor Suriname. De Natio treft over drie dagen Mexico, een grootmacht in de CONCACAF-zone. In maart 2023 is El Tri nogmaals de tegenstander. Degradatie naar Divisie B dreigt daarvoor, tenzij Suriname kan stunten.