Supertrio leidt Barça ondanks nederlaag naar finale

Reacties

Bayern München mocht even hopen op een stunt, maar het uiterst effectieve Barcelona maakte ondanks de nederlaag aan die illusie al snel een einde in de halve finale van de Champions League: 3-2. Na de 3-0 zege in de heenwedstrijd plaatste de ploeg van trainer Luis Enrique zich in de Allianz Arena voor de finale in Berlijn.

Supertrio leidt Barça ondanks nederlaag naar finale

Al na zeven minuten kwamen de Duitsers op voorsprong dankzij Mehdi Benatia. De Marokkaanse verdediger kopte hard binnen bij de tweede paal. Wat volgde was een fase van een half uur waarin Bayern domineerde, maar Barcelona genadeloos toesloeg. Op identieke wijze boog het gevreesde trio van Barcelona de achterstand om in een voorsprong. Zowel bij de gelijkmaker na een kwartier als bij de tweede Catalaanse goal stuurde Lionel Messi zijn ploeggenoot Luis Suarez de diepte in en legde de Uruguayaan de bal panklaar voor de meegelopen Neymar: 1-2. Ook in de heenwedstrijd van vorige week woensdag was het trio niet af te stoppen. In Camp Nou bepaalden Messi (twee doelpunten) en Neymar de eindstand op 3-0.

Toen sloegen ze in de slotfase toe, dit keer in het eerste half uur. Maar ook de ploeg van trainer Pep Guardiola kreeg voor de rust genoeg kansen. Nog voor de tweede treffer van Neymar kwamen Robert Lewandowski en Thomas Müller in kansrijke positie, terwijl Bastian Schweinsteiger, Thiago en opnieuw Lewandowski in het laatste kwartier van de eerste helft voor gevaar zorgden. Vooral de laatste kans van de Pool leek niet te missen. Marc-André ter Stegen had moeite met zijn schot en keerde de inzet van Lewandowski vlak voordat de bal over de lijn was. Het was het slot van een spetterende eerste helft, waarin de finalist al snel bekend was.

Op voorhand was de kans op een stunt van Bayern heel klein. Alleen een historische prestatie kon de ploeg aan een finaleplaats in Berlijn helpen. In de geschiedenis van het Europa Cup I-voetbal was er maar één club in de knock-outfase ooit in geslaagd een nederlaag met een marge van drie goals te repareren: Deportivo La Coruña in het seizoen 2003/04 in de kwartfinale tegen AC Milan. Nadat de heenwedstrijd met 4-1 verloren werd, wonnen de Spanjaarden thuis met 4-0. Aan de andere kant was Bayern in de laatste thuisduels in de Champions League dertien keer trefzeker (7-0 tegen Shakhtar Donetsk en 6-1 tegen FC Porto).

Invaller Xavi is de eerste speler die de grens van 150 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. De middenvelder kwam vlak voor tijd in het veld voor Andrés Iniesta.
Invaller Xavi is de eerste speler die de grens van 150 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. De middenvelder kwam vlak voor tijd in het veld voor Andrés Iniesta.

Spannend
De goede uitgangspositie na 45 minuten was voor Luis Enrique aanleiding om Pedro halverwege te brengen voor Suarez. Zondag wacht voor Barcelona een zware uitwedstrijd in de competitie tegen Atlético Madrid, terwijl de Spaanse club de finale in Berlijn bijna niet meer kon mislopen. Het slotakkoord was echter voor Bayern, dat door de treffers van Lewandowski en Müller nog voor een thuiszege zorgde. Spannend werd het echter niet meer: verder dan 3-2 kwam Der Rekordmeister niet.

Na Bayern München wacht in de finale de winnaar van het duel tussen Real Madrid en Juventus. De eerste halve finale in Turijn werd met 2-1 gewonnen door de kampioen van de Serie A. Woensdagavond wacht de return in Madrid. Voor Barcelona betekent de eindstrijd in Berlijn alweer de vierde Champions League-finale in tien jaar tijd. De laatste drie finales werden allemaal gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.