Fraaie verzameling Piqué, Mata heet Depay welkom

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fraaie verzameling Piqué, Mata heet Depay welkom

• Na afloop van bijna iedere grote wedstrijd worden er wel shirtjes geruild en dat leverde Gerard Piqué een aardige verzameling op. De verdediger van Barcelona heeft tricots van onder anderen Daley Blind, Ruud van Nistelrooy en Clarence Seedorf in zijn bezit.

• De shirts die Gerard Piqué ruilde tijdens het door Spanje gewonnen WK van 2010 in Zuid-Afrika heeft hij ook bewaard. Na de finale ruilde hij met Klaas-Jan Huntelaar. 'Maar die heb ik samen met die van mij in laten lijsten', liet de verdediger weten.

'Fernando presteert veel beter als de tegenstander moe is.'
• Als invaller zorgde Fernando Torres zondag voor een gelijkspel van Atlético Madrid op bezoek bij Levante (2-2) en dat is volgens zijn trainer Diego Simeone geen toeval. De spits kan een basisplaats dus voorlopig wel vergeten, lijkt het.

'Net als alle andere nieuwe teamgenoten, zullen we hem welkom heten en hem helpen om zich snel thuis te laten voelen.'
• Aan het woord is Juan Mata, die op zijn eigen blog reageert op het nieuws dat Memphis Depay komend seizoen zijn ploeggenoot is bij Manchester United. 'Hij is een jonge voetballer die zijn kwaliteiten heeft laten zien in de Nederlandse competitie.'

• Niet het onderlinge resultaat maar de clubnaam bepaalt dat FC Groningen nu één plekje hoger staat van Willem II. Beide clubs hebben na 33 wedstrijden 43 punten en exact dezelfde doelcijfers: 44-49. Na het aantal punten, het doelsaldo en de doelpunten voor, bepaalt de alfabetische volgorde van de clubnamen de klassering op de ranglijst. Gelukkig heeft dat sportief geen consequenties, want beide clubs kunnen zich niet meer plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal en zijn al even veilig.

• Een supporter van PSV is dankzij een sponsoractie, tijdens de rust van het duel tussen PSV en Heracles, de gelukkige winnaar geworden van een dikke Mercedes. Vanaf de rand van het zestienmetergebied mikte de aanhanger van PSV de bal in zijn gloednieuwe bolide. Een uitstekende zondag zullen we maar zeggen.....

Richairo Zivkovic heeft het niet van een vreemde. Ook de moeder van de Ajax-spits heeft kennelijk moeite met op tijd komen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur gingen alle moeders speciaal voor moederdag op de foto met hun zonen van Ajax. Alleen mevrouw Zivkovic was iets te laat, wat zorgde voor de nodige grappen en grollen aangezien zoonlief niet de allerbeste reputatie heeft op dat vlak... (De Telegraaf)

'Hij is echt niet beter dan Luka Modric, Gareth Bale of Rafael van der Vaart.'
• Jamie Redknapp vindt Christian Eriksen wel een aardige speler, maar absoluut geen speler met extra klasse zoals zijn voorgangers bij Tottenham Hotspur, dat in die periode overwinterde in de Champions League. Pas in de kwartfinale tegen Real Madrid kwam aan dat avontuur een einde. 'Eriksen zou niet gespeeld hebben in de ploeg van 2011', aldus de ex-speler van Spurs tegenover The Daily Mail.

Cristiano Ronaldo slaagde er afgelopen zaterdag niet in om Real Madrid aan een overwinning te helpen tegen Valencia (2-2), waardoor de titel ver weg is, maar zorgde wel voor een zeer fraai hoogstandje.

• Wat zal Lionel Messi gedacht hebben na de vreemde valpartij van de grensrechter?

Bas Dost pakt uit met een Doppelpack. Mede dankzij de treffers van de lange spits tegen SC Paderborn (1-3) is VfL Wolfsburg verzekerd van Champions League-voetbal.

'Het lijkt erop dat de spelers het vertrouwen in Guardiola aan het verliezen zijn.'
Lothar Matthäus ziet het dit seizoen niet meer goed komen tussen de spelers van Bayern München en trainer Pep Guardiola. Na het binnenhalen van de titel verliep het minder crescendo. In de halve finale van het Duitse bekertoernooi was Borussia Dortmund te sterk, terwijl de Champions League-finale een utopie lijkt na de 3-0 afstraffing tegen Barcelona. 'Hij wisselt zó veel dat het team ervan in verwarring raakt. De stabiliteit is weg', aldus Matthäus. (Sky)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.