Supersub Zápata helpt Napoli naast Sampdoria

Napoli heeft op bezoek bij Sampdoria in de extra tijd een nederlaag voorkomen en blijft daardoor voor het tiende competitieduel op rij ongeslagen: 1-1. Door de remise neemt Napoli de derde plaats over van Genoa. Sampdoria wipt AC Milan van de vijfde plaats.

Jonathan de Guzman zat net als donderdag in de Europa League tegen Sparta Praag (0-0) op de bank, evenals Dries Mertens, die sinds medio november niet meer in actie was gekomen voor Napoli vanwege een hersenschudding.

Het duel in Stadio Luigi Ferraris was er een met als directe inzet de derde plaats in de Serie A. Napoli had het bijzonder lastig in Genua, al creëerde Sampdoria in de eerste helft weinig grote kansen. In de tweede helft betaalde het overwicht van Samp zich wel uit. In de 57ste minuut kapte Éder (foto) zich vrij op de rand van het zestienmetergebied, waarna hij met een laag schot doel trof: 1-0.

Napoli probeerde in het restant van de wedstrijd alles om de eerste nederlaag in tien Serie A-wedstrijden af te wenden en trainer Rafael Benítez bracht Mertens binnen de lijnen. Sampdoria wankelde, maar de rode kaart voor Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly (twee keer geel) in de slotfase bracht de gastheren wat lucht. Toch moest Sampdoria nog buigen. Invaller Duvan Zápata (foto) tekende in de 92ste minuut met een kopbal voor 1-1.