Pirlo steelt met streep zege voor Juve in Turijnse derby

Andrea Pirlo heeft de Derby della Mole beslist in het voordeel van Juventus. Thuis tegen Torino maakte hij in de slotseconden de winnende treffer met een schitterend schot van afstand: 2-1.

Torino won op 9 april 1995 voor het laatst van Juventus in competitieverband en slaagde er sinds 24 februari 2002 niet meer in te scoren tegen De Oude Dame, maar de ploeg van trainer Giampiero Ventura kwam zondagavond uitstekend voor de dag. Fabio Quagliarella, net als mede-aanvaller Amauri ex-Juventus, zorgde uit een vrije trap voor het eerste gevaar.

Na een kwartier kwam Juventus echter vrijwel vanuit het niets op voorsprong via Arturo Vidal, die in twee instanties een strafschop binnensschoot. De penalty was toegekend na hands van Omar El Kaddouri. Zeven minuten later kwam Torino echter alweer op gelijke hoogte na een schitterende actie van Bruno Peres. De Braziliaan begon net voorbij zijn eigen strafschopgebied een solo, schudde alles en iedereen af en schoot keihard via de binnenkant van de paal binnen.

Eindelijk scoorde Torino weer eens tegen Juventus, maar Amauri en Quagliarella waren daarna beiden nog dicht bij een tweede treffer. Die laatste schoot net naast het doel van Marco Storari, die de geblesseerde Gianluigi Buffon verving. Vanaf de 78ste minuut moest de thuisclub met tien man verder nadat Stephan Lichtsteiner zijn tweede gele kaart had gekregen, maar desondanks was het Juventus dat drie punten overhield aan de wedstrijd dankzij Pirlo.

Juventus komt door de gelukkige overwinning op 34 punten uit dertien wedstrijden, waardoor het nu zes punten voorsprong heeft op AS Roma. De nummer twee van de Serie A komt zondagavond nog in actie; Internazionale komt dan op bezoek in de Italiaanse hoofdstad.