AS Roma houdt druk op Juventus na spektakelstuk

Mede dankzij twee goals van Miralem Pjanic was AS Roma in eigen huis te sterk voor Internazionale (4-2), dat nog altijd wacht op de eerste competitiezege sinds de terugkeer van trainer Roberto Mancini.

Vanaf het eerste fluitsignaal was AS Roma, waar Urby Emanuelson en Kevin Strootman de hele wedstrijd op de bank bleven, de bovenliggende partij en in de 21ste minuut kwam de thuisclub ook verdiend op voorsprong. Op aangeven van Adem Ljajic tikte Gervinho van dichtbij binnen. Maar de ploeg van trainer Rudi García gaf de voorsprong weg op een voor de Romeinen bekende manier.

Uit een vrije trap van Zdravko Kuzmanovic kopte Andrea Ranocchia in de 36ste minuut raak. Van de acht tegentreffers van Roma tot dat moment in de Serie A kwamen er liefst vijf uit een standaardsituatie. De thuisclub begon uitstekend aan de tweede helft, want al na twee minuten schoot Jose Holebas na een fraaie individuele actie snoeihard raak.

Tien minuten later kon de Inter-aanhang weer juichen, want Dani Osvaldo schoot uit de draai raak. Roma liet zich niet van de wijs brengen. Sterker nog, geen drie minuten later zorgde Miralem Pjanic voor de nieuwe voorsprong. En die hield wel stand. Uit een schitterende vrije trap maakte Pjanic kort voor tijd zelfs nog 4-2.

AS Roma komt door de overwinning weer op drie punten achterstand van koploper Juventus, terwijl Internazionale na de dertiende speelronde een teleurstellende elfde plaats bezet met zeventien punten. Dat zijn er liefst veertien minder dan de Romeinen.