Supersub De Reuver bezorgt FC Utrecht kater

Reacties

Excelsior blijft dit seizoen in de Eredivisie op eigen veld ongeslagen. Ook FC Utrecht kon ondanks een curieuze treffer en een late voorsprong het bastion Woudestein niet kraken (2-2).

Supersub De Reuver bezorgt FC Utrecht kater

Ruud Boymans is de laatste weken de man in de schijnwerpers bij FC Utrecht. Met zijn productieve reeks – vijf duels op rij gescoord – heeft hij een illustere voorganger in de Galgenwaard geëvenaard. 'Bijzonder, want Dirk Kuijt is niet zomaar iemand', sprak Boymans vooraf.

De spits heeft zijn illustere voorganger niet naar de kroon kunnen steken. Want tegen Excelsior bleef hij droog staan. Het was Mark van der Maarel die de aandacht trok bij FC Utrecht met een doelpunt. De verdediger tekende na ruim een half uur op curieuze wijze voor de gelijkmaker. Na een mislukte voorzet van Kristoffer Peterson duwde hij de bal met de borst in het doel van Excelsior.

Daarmee poetste Van der Maarel ook een terechte achterstand weg, die FC Utrecht met een slap begin over zichzelf had afgeroepen. Excelsior was tien minuten eerder op voorsprong gekomen door Tom van Weert. De spits was attent nadat de poging van Luigi Bruins na een fraaie steekbal van Jeff Stans op de paal was beland.

Doelpuntenmaker Mark van der Maarel lacht na zijn 1-1
Doelpuntenmaker Mark van der Maarel lacht na zijn 1-1

Keeper Jeroen Verhoeven voorkwam meer schade voor FC Utrecht, dat na de gelijkmaker wel meer weerstand kon bieden en zelfs afstevende op een zege na een late treffer van Christian Kum. De verdediger kopte raak na een afgemeten vrije trap van Yassin Ayoub.

Maar het laatste lachte Carlo de Reuver. De invaller, die vorige week met zijn eerste balcontact bij AZ Excelsior een punt had bezorgd, herhaalde het kunststukje als supersub. Dit keer was hij met zijn tweede balcontact goed voor zijn tweede Eredivisie-treffer.

Door het resultaat op Woudestein blijft zowel FC Utrecht als Excelsior steken in de middenmoot van de Eredivisie. Voor de Rotterdammers is het gelijkspel wel een vervolg van een sterke reeks op eigen veld. Dit seizoen heeft de promovendus de eerste zes thuisduels niet verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.