Excelsior op weg naar nieuw record in eigen huis

Reacties

● Excelsior won slechts drie van zijn voorgaande zeventien thuisduels met FC Utrecht in de Eredivisie (G4, V10).

Excelsior op weg naar nieuw record in eigen huis

● Van de laatste acht ontmoetingen in de Eredivisie met Excelsior (thuis en uit) wonnen de Utrechters er zeven; alleen in mei 2011 zegevierden de Rotterdammers (3-1 op eigen veld).

● In 1983/84 eindigden beide competitieduels tussen Excelsior en FC Utrecht opmerkelijk genoeg in 7-4 (beide zeges voor de thuisspelende ploeg). Dat zijn de meest doelpuntrijke Eredivisiewedstrijden ooit van de Rotterdammers, die destijds in Stadion Galgenwaard bij rust nog met 1-4 leidden.

● Excelsior won dit kalenderjaar elf van zijn vijftien competitieduels in eigen huis (Jupiler League, play-offs en Eredivisie) en verloor slechts één keer.

● Als Excelsior niet verliest van FC Utrecht, is het de eerste promovendus in de Eredivisie sinds Go Ahead Eagles in het seizoen 1992/93 die ongeslagen blijft in zijn eerste zes thuisduels.

● Opvallend: Excelsior hield de nul niet in zijn laatste 27 Eredivisie-wedstrijden.

● Van alle passes van Excelsior is 21,1 procent een lange bal (het gemiddelde in de Eredivisie is 16,2). Daarmee scoren de Rotterdammers het hoogst van alle ploegen op het hoogste Nederlandse niveau.

● FC Utrecht boekte dit seizoen al meer uitzeges (twee) dan in het vorige seizoen (één).

● FC Utrecht stelde tot nu toe in dit seizoen 27 verschillende spelers op in de Eredivisie, het meeste van alle ploegen.

● De laatste keer dat FC Utrecht de nul hield in een uitwedstrijd was op 20 januari 2013 (0-2 bij FC Groningen); sindsdien kreeg de ploeg in 29 uitduels 69 doelpunten tegen.

● FC Utrecht-spits Ruud Boymans kan voor zijn zesde Eredivisiewedstrijd op rij scoren; iets waar vorig seizoen alleen Alfred Finnbogason (ex- SC Heerenveen, maart-mei 2014) in slaagde.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.