Superieur Feyenoord geeft Heracles Almelo geen kans

Feyenoord heeft zondagmiddag geen enkele moeite met Heracles Almelo gehad. In een zonovergoten Kuip waren de Rotterdammers met liefst 6-0 te sterk. Graziano Pellè nestelde zich met twee goals op de tweede plaats van de topschutterslijst (26 doelpunten).

De ploeg van trainer Ronald Koeman begon agressief aan de wedstrijd en toonde, in tegenstelling tot Heracles Almelo, de pure wil om te winnen. Na een knappe actie van Tonny Vilhena eindigde de bal voor de voeten van Ruben Schaken, die op de paal schoot.

Heracles leek echter niet wakker geschud te worden door de start van Feyenoord. In de negentiende minuut mocht John Goossens aanleggen voor een vrije trap. Met een perfect schot in de bovenhoek maakte hij zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers.

Heracles was heel even dicht bij de gelijkmaker, maar Geoffrey Castillion zag zijn inzet op de paal belanden. Het behoorde tot een zeldzaam gevaarlijk moment van Heracles. In de dertigste minuut verdubbelde Feyenoord dan ook de voorsprong. Een fantastische trap van Graziano Pellè betekende de 2-0.

Illustrerend was wel de manier waarop de Italiaan gedekt werd. In alle rust mocht hij namelijk een poging op doel doen, met succes. Het Rotterdamse geweld zette vervolgens door, aangezien Daryl Janmaat Lex Immers voorzag van een strakke voorzet. De voormalig ADO Den Haag-speler voerde de score op naar 3-0. Voor Heracles viel er weinig eer te behalen. Een overtreding van Remko Pasveer op Ruben Schaken leverde Feyenoord niet alleen een penalty op, de Heracles-doelman moest het veld ook nog eens verlaten.

De toegewezen strafschop werd verzilverd door Pellè. Ook in de tweede helft kon Heracles Feyenoord niet afstoppen. Vijf minuten na rust was Janmaat dicht bij een goal, maar hij raakte de paal. Vijf minuten later passeerde Schaken doelman Brian van Loo: 5-0.

Het zag er niet naar uit dat Feyenoord, na het bereiken van de 5-0, gas terug zou nemen. De Rotterdammers bleven oppermachtig en de 6-0 tussenstand was een logisch gevolg. Een voorzet van Schaken op Goossens leverde de laatstgenoemde zijn tweede goal van de middag op.

Feyenoord blijft door de overwinning derde staan. PSV, dat zaterdagavond met 5-2 te sterk was voor FC Groningen, blijft tweede op basis van een betere doelsaldo. Heracles staat op de negende plaats, met vijf punten achterstand op Groningen en kan deelname aan de play-offs om Europees voetbal zo goed als zeker vergeten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.