Sunderland start hartverwarmende actie na bijzondere rentree Defoe

Reacties

Sunderland haalde op Deadline Day Jermain Defoe (39) terug naar het Stadium of Light en vanwege zijn rentree besloot de League One-club een bijzondere actie te starten.

Sunderland start hartverwarmende actie na bijzondere rentree Defoe

Defoe was transfervrij na zijn vertrek bij het Rangers van manager Giovanni van Bronckhorst en besloot in de late herfst van zijn carrière weer neer te strijken bij Sunderland. De 57-voudig Engels international speelde tussen januari 2015 en de zomer van 2017 al voor The Black Cats, toen nog actief in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In die periode bouwde Defoe een bijzondere band op met Bradley Lowery, een jongen van destijds vijf jaar die een groot Sunderland-fan was en ooit in de voetsporen wilde treden van zijn idool Defoe. Lowery was echter ernstig ziek. Hij wilde dolgraag met Defoe het veld betreden als mascotte en dat gebeurde voor een duel van Sunderland met Everton in september 2016.

Lowery, die aan kanker leed, werd vervolgens de vaste mascotte van Sunderland en stal in december van dat jaar de show door voor een thuisduel met Chelsea een penalty te benutten met toenmalig Chelsea-keeper Asmir Begovic op doel. Zijn doelpunt werd door BBC's Match of the Day verkozen tot Doelpunt van de Maand.

Beste vriend
Defoe bouwde een hechte band op met zijn jonge fan en bezocht hem ook in het ziekenhuis. Ook mocht Lowery met de spits het veld op voor een interland met Engeland op Wembley (foto). Nadat bekend werd dat Lowery niet meer behandeld kon worden zocht Defoe hem nog geregeld op. In juli 2017 overleed de jonge Sunderland-mascotte. 'Hij was mijn beste vriend. Hij was oprecht. Hij hield echt van voetbal. Hij hield van mij en ik hield van hem', zei een emotionele Defoe daar later over tijdens een persconferentie.

Nu de routinier weer terug is bij Sunderland, de favoriete club van Lowery, heeft de club uit de League One besloten om van ieder kaartje dat wordt verkocht voor de komende thuiswestrijd tegen Doncaster Rovers één pond over te maken naar de Bradley Lowery Foundation, die families met ernstig zieke kinderen financieel ondersteunt. Sunderland strijdt in de League One om promotie naar het Championship en staat momenteel derde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.