'Last Dance' voor Defoe: 39-jarige spits wil oude liefde aan promotie helpen

Reacties

Het sneeuwde op Deadline Day enigszins onder, maar Jermain Defoe is terug op het oude nest. Sunderland heeft de 39-jarige spits transfervrij overgenomen van Rangers FC. Defoe tekent tot het einde van het seizoen.

'Last Dance' voor Defoe: 39-jarige spits wil oude liefde aan promotie helpen
© Pro Shots

Het is een transfer die bij de nodige fans van Sunderland nostalgische gevoelens zal losmaken. Toen Defoe in 2015 voor de Engelse club tekende, kwam die immers nog uit in de Premier League. De 57-voudig international maakte bij The Black Cats zijn rentree op de Engelse velden, nadat hij Tottenham Hotspur een jaar eerder had verruild voor Toronto FC.

Op 32-jarige leeftijd bleek dat Defoe het scoren zeker nog niet verleerd was. In tweëenhalf seizoen scoorde hij 34 keer in de Premier League, maar de goalgetter kon niet voorkomen dat Sunderland in 2017 degradeerde naar het Championship. Het leidde de ondergang van een voetbalwerk in. Inmiddels speelt Sunderland al vier jaar in de League One.

Maar Sunderland is bezig aan een voorzichtige wederopstanding. Afgelopen seizoen liep het promotie naar het Championship via de play-offs mis, dit seizoen waagt de club en nieuwe poging. Na 29 speelronden staat de zesvoudig kampioen van Engeland derde in de League One, vlak achter koploper Rotherham United en nummer twee Wigan Athletic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sunderland hoopt nu dat Defoe met zijn persoonlijkheid binnen en buiten het veld het laatste zetje kan geven. 'Hij is een geboren winnaar en doelpuntenmaker en we zijn verheugd dat we hem weer kunnen verwelkomen in het Stadium of Light', zegt technisch directeur Kristjaan Speakman namens de club, die op clubwebsite spreekt van One Last Dance.

Defoe kan naar eigen zeggen niet stoppen met lachen nu hij zijn speciale transfer heeft afgerond. De 39-jarige veteraan hoopt Sunderland aan promotie te helpen. Bij Rangers vervulde hij onder Giovanni van Bronckhorst een bijrol, maar de afgelopen drie jaar scoorde hij nog 32 keer in 74 duels. Ook in de technische staf was niet langer plek voor hem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sunderland
Meer over Sunderland
Meer J. Defoe
Meer over J. Defoe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.