Sunderland kiest voor onervaren excentrieke Di Canio

Paolo Di Canio keert als manager van Sunderland terug in de Premier League. De 44-jarige Italiaan is de opvolger van de ontslagen Martin O'Neill.

Sunderland kiest voor onervaren excentrieke Di Canio

Sunderland ontdeed zich zaterdag van O'Neill vanwege de aanhoudende slechte resultaten, waardoor het degradatiegevaar groot is. Aan Di Canio de taak om The Black Cats in veilige haven te loodsen.

Veel ervaring heeft Di Canio niet als manager. De Italiaan begon zijn loopbaan als coach in mei 2011 bij Swindon Town. Na 21 maanden stapte hij op bij The Robins die onder zijn leiding naar League One promoveerden. Di Canio was alle perikelen buiten het veld zat.

Met de aanstelling van Di Canio, die tot medio 2015 tekende bij Sunderland, wordt gekozen voor een excentriekeling. Zo liet hij de nodige pizza's aanrukken voor de supporters van Swindon Town om ze te bedanken voor hun hulp het veld sneeuwvrij te maken. De Italiaan betaalde de pizza's uit eigen zak.

Tijdens zijn carrière als speler was Di Canio een opvallende verschijning die niet zelden met zijn gedrag binnen en buiten de lijnen voor aandacht zorgde. Di Canio schroomt ook niet zijn politieke (rechts-radicale) voorkeuren te uiten. De voormalige spits speelde voor onder andere Lazio, Juventus, Celtic en West Ham United.

Overigens zorgt de aanstelling van Di Canio voor het nodige rumoer binnen de club. De vice-voorzitter van Sunderland, David Milibrand, kondigde aan zijn functie neer te leggen vanwege de fascistische denkwijzen van de Italiaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen