Di Canio bestelt tientallen pizza's voor sneeuwruimers

Paolo Di Canio heeft zich zeer betrokken getoond bij de supporters van Swindon Town. De Italiaanse manager van de club die uitkomt in de First Division (derde niveau van Engeland) bestelde voor zeshonderd euro aan pizza's.

Di Canio bestelt tientallen pizza's voor sneeuwruimers

De massamaaltijd werd aangeschaft vanwege een enorme groep vrijwilligers die hielp het veld bespeelbaar te maken. Vrijdag werd de grasmat van Swindon nog onder een dikke laag sneeuw bedekt, die een wedstrijd zeker zou verhinderen.

Na een oproep van de club rukten tweehonderd vrijwilligers uit om het veld weer groen te maken. Ook de technische staf hielp mee. Uiteindelijk lukte dat en won Swindon zaterdag met 2-0 van Shrewsbury Town. Die zege kostte Di Canio dus wel de nodige euro's.

'Aanvankelijk bestond het clubje uit zestig mensen', begint Di Canio zijn verhaal. 'Maar al snel bleek dat het om tweehonderd mensen ging. Daarom waren die zestig pizza's dus ook binnen een minuut op. Ik vond het een emotioneel moment; er stonden zelfs vaders met hun kinderen te helpen. Ik kan niet al hun namen opnoemen, maar wat de fans gedaan hebben is geweldig.'

Di Canio had sowieso een bewogen week achter de rug bij Swindon. Midweeks gaf eigenaar Andrew Black nog aan dat hij de club te koop had gezet en niet meer wilde investeren. 'Daarom ben ik blij dat we deze rare week met een zege hebben kunnen afsluiten', besluit de coach van de nummer drie uit de League One.

Met zijn maatregel treedt Di Canio in de voetsporen van de Belgische club AA Gent. Aldaar werden de vrijwilligers na het sneeuwvrij maken van het veld beloond met een gratis wedstrijdkaartje. Of de fans van Swindon dat liever hadden gezien in plaats van het Italiaanse culinaire hoogstandje is de vraag.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen